L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 1 de desembre del 2016

Uns treballen per eradicar la violència de gènere i altres per retallar els pressupostos que s'hi dediquen.



Ha acabat novembre, un mes que l'Ajuntament de Tavernes a través de la regidoria de Serveis Socials ha dedicat a la lluita contra la violència de gènere amb  un gran desplegament de mitjans i activitats al llarg de tot el mes i que continuaran amb una campanya de continuïtat al llarg del 2017 amb el titol de "No és no".

Però obrim la premsa del dia i llegim que mentre algunes Administracions pròximes als ciutadans i amb menys recursos humans i econòmics, cas de Tavernes, fan tot el que poden per lluitar contra eixa xacra que és la violència de gènere, altres Administracions, que tenen més possibilitat d’influir en la societat a nivell global,  fan exactament el contrari.

Ahir la majoria absoluta del PP en el Senat va rebutjar una moció d’Unidos Podemos que instava al govern de Rajoy, del PP, a recuperar com a mínim els pressupostos del 2010 per lluitar contra la violència de gènere. La resta de senadors (excepte una abstenció del grup mixt) han votat a favor de la proposta.

Cal saber que des del 2010 el pressupost destinat a la prevenció de la violència masclista s’ha retallat un 26% i ha passat de 34’3 milions a 25’2 milions d’euros en el 2016. I més gros encara el pressupost destinat a fomentar la igualtat entre homes i dones ha caigut un 46%

Malgrat això, el PP va dedicar ahir la seua intervenció al Senat a negar que hi ha retalls en ajudes a les víctimes de violència de gènere i assegura que tots aquest anys hi ha hagut una bona gestió i els retalls que hi ha en eixes partides només són despeses de personals, nòmines de funcionaris i altres. 

Això no és cap excusa: la reducció de personal no pot servir per justificació els retalls en el pressupost, sinó al contrari. Un retall en el personal i experts que s'hi dediquen, implica de seguida un retall en la lluita contra la violència de gènere, una disminució de mitjans humans i atenció a les víctimes, i això ho estem comprovant tots els dies en les notícies d'agressions a les dones, algunes acabades en morts.