L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 18 de desembre del 2016

Una organització juvenil s’autoinculpa de tombar el bou d’Osborne




Ahir pel mati tota la premsa, els veïns de Tavernes i nosaltres mateix vam considerat el fort vent com el causant de la caiguda del bou d’Osborne.

A última hora vam conèixer un vídeo penjat presumptament a la xarxa per una organització juvenil per autoinculpar-se i atribuir-se l’autoria del fet i explicar com havien serrat els suports de ferro del bou i el vent havia conclós la faena.


La Guàrdia Civil pot iniciar una investigació per esbrinar l’autoria, i aquestes persones s’exposen ara a ser acusats de delicte contra el patrimoni cultural,  que es la consideració que té aquest símbol. El Tribunal Suprem, en 1997, va dictar sentència a favor del manteniment d'aquests bous "pel seu interés estètic i cultural".

5 comentaris:

Veïna ha dit...

Els bous començaren com a propaganda d'una marca de licor i en abandonar-se es va plantejar retirar-los, però hi van haver manifestacions per a que es mantigueren, i així es va fer. Per a mí quan era menuda i desprès de jove quan tornava en estiu al poble, perqué els meus pares eren emigrants econòmics (el que avui alguna en diu "movilitat exterior", era la senyal que ja arribava al MEU POBLE. Una sensació que malauradament també coneixen molts jovens avui, i que sols ho poden entendre els que han hagut d'estar llunt tot un any de la seua llar. Per això no entenc que es tombe, per a mí és la senyal que ja he arribat al meu destí.

Anònim ha dit...

Uns delinquents.
Res mes a dir.
El bou és del poble.
El bou és de Tavernes.
Que vajen a fer mal a sa casa estos delinquents.

Anònim ha dit...

Que graciosos es creuen estos jovens.
Pues a mi no em fa gens de gracia el que han fet estos degenerats. Ojala els agafen pronte.

Anònim ha dit...

Ben fet, eixe toro és una imatge espanyolista que no te que fer res a Tavernes. No és simbol del poble ni res paregut, és un símbol espanyol que van posar per tots els puestos perquè pareguera que tot es la Espanya casposa de toros i flamenco. Tavernes és València, no és Andalusia

Anònim ha dit...

Que bonica es la ignorància, simbol espanyol?, casposa de toros i flamenco?, pero quines xorrades son aquestes. El bou es patrimoni cultural, no respetar el patrimoni cultural, es un indicador de ser poc tolerant, es sinònim de feixisme, els autors van de progres pero realment son uns totalitaris. No hi ha cap diferència amb els fanàtics islamistes del que destrocen el patrimoni culturalk y aquestos individus.