L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 3 de desembre del 2016

Tavernes retrà un gran homenatge a Rafael Chirbes el dissabte, 10 de desembre

  
L’Ajuntament de Tavernes retrà un gran homenatge el dia 10 de desembre a l’escriptor Rafael Chirbes, nomenat fill predilecte per l’alcalde, Jordi Joan, el març del 2015 en representació de la ciutat.

El crític literari i novel·lista, nascut a Tavernes en 1949, vivia a Beniarbeig. Tot i que va tindre diverses residències al llarg de la seua vida, sempre recordava la infantesa al poble, tal com va fer en el plenari en que fou nomenat fill predilecte, en que en unes emotives paraules plenes de sentiment i estima, va plasmar en un gran discurs totes les vivències del seu món d'infantesa, aixi com els lloc i amics d'aquella dècada dels anys 1960.

Chirbes va reviure la seua infantesa en el plenari on va ser nomenat fill predilecte

Rafael Chirbes, autor autor d’obres com Mimoun (finalista premi Herralde), En la lucha final, La buena letra, Los disparos del cazador, La larga marcha (premi SWR-Bestenliste de Alemania), La caída de Madrid (Premi de la Crítica Valenciana), Los viejos amigos (Premi Cálamo), Crematorio (Premi de la Crítica, Premi de la Crítica Valenciana, Premi Cálamo, Premi Dulce Chacón i ha sigut adaptada en una sèrie televisiva) i En la orilla (Premi Nacional de Narrativa, Premi de la Crítica Valenciana, Premi Francisco Umbral, Premi ICON al Pensamieto) va ser un dels ambaixadors més il·lustres de Tavernes i l’Ajuntament s'ha compromés a mantindre viva la seua memòria, obra i llegat.

L'alcalde amb l'escriptor en el nomenament de fill predilecte
L'Ajuntament de Tavernes, en col·laboració amb la Fundació Rafael Chirbes, ha organitzat un acte d’homenatge al novel·lista, que començarà amb una exposició dels llibres de Chirbes traduïts a diferents llengües, així com una taula literària on participaran els clubs de lectura de Beniarbeig, Dénia i Tavernes, que repassaran la trajectòria de l’escriptor i llegiran alguns dels seus textos.

La presidenta de la Fundació, Maria José Micó Girbes, farà la presentació del número 0 de l’anuari Universo Chirbes, i després tindrà lloc “3 Mirades a Chirbes” on participaran l’editor Jorge Herralde, el productor executiu de la pel·lícula "En la orilla", Enrique Viciano, la diputada de Teatres, Rosa Pérez, i José Alberto Fuentes, productor de teatre. Ens mostraran les tres visions de l’obra de Chirbes: la literària, la cinematogràfica i la teatral.

 
Actes de la jornada dedicada a Chirbes
 En acabar, es presentarà el conveni Universo Chirbes, entre la Fundació i els ajuntaments de Tavernes, Dénia, Beniarbeig i Valverde de Burguillos, per tal d’ajudar a difondre el llegat literari i contribuir al patrimoni cultural dels valencians.

La jornada es tancarà amb la descoberta de la placa que es posarà en la plaça de l’escriptor Rafael Chirbes, enclavament on hi ha la casa natal de l’escriptor.

La regidora de Cultura, Encar Mifsud, ha assenyalat que “amb este acte volem fer un reconeixement merescut a la persona de Rafael Chirbes, veí i escriptor il·lustre, que ha plasmat en alguns dels seus llibres l’estima pel nostre poble. Per això, hem decidit que la plaça on hi havia l’antiga estació de la seua infantesa i que ara conté la Biblioteca i la Casa de la Cultura, duga el seu nom, i siga, realment, un passeig per la cultura”.