L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 11 de desembre del 2016

Tavernes és una de les 550 localitats espanyoles que rebaixaran els valors cadastrals en el 2017


Tavernes serà una de les 550 localitats espanyoles que l'any que ve, el 2017, abaixarà el valor cadastral dels immobles després que el Ministeri d’Hisenda haja publicat en el BOE la relació de localitats afectades i el nou coeficient d’actualització. 

El govern municipal de Compromís havia sol·licitat al govern una reducció del 8% del coeficient, cosa acceptada i així ho reflecteix  el BOE del dia 2 de desembre. 

L’Ajuntament va demanar la rebaixa del valor cadastral perquè entén que això suposa més beneficis i avantatges per als ciutadans a l’hora de la declaració de l’IRPF anual a Hisenda; també en els segons habitatges que  tributaran menys a Hisenda en la declaració anual, igual que en la declaració de patrimoni i en els impostos per transmissions i per compra-venta dels immobles, on també es pagarà menys. El tindre menors valors cadastrals en els habitatges dóna més possibilitats a l’hora de demanar ajudes i beques d’estudis per als fills.

La baixada del valor cadastral implica menor recaptació municipal d’IBI. L’Ajuntament, per mantindre el mínim nivell d’ingressos que cal per al seu funcionament, modificarà el coeficient municipal. En altres paraules, la baixada del valor cadastral es compensa amb la pujada del coeficient municipal per tal que els ingressos de l’Ajuntament continuen igual, al nivell de l’any 2014, quan Compromís va aprovar una baixada del 20% dels valors cadastral i la baixada del coeficient municipal.

Eixa mesura va beneficiar la població perquè va trencar la tendència alcista que l’IBI havia tingut en la nostra ciutat des del 2007, i que havia de continuar fins el 2016. Ho podeu vere als gràfics següents.

 
El govern de l'estat ha aprovat baixades dels valors cadastrals en 550 pobles, però cal saber que en altres 1.900 municipis espanyols, el govern de Rajoy ha aprovat pujades.

Una de les condicions per poder sol·licitar la baixada del 8% era haver patit d’una revisió profunda dels valors cadastrals feia més de cinc anys. És el cas de Tavernes que, com acabem de dir, en el 2007 el govern del PP va augmentar a més del doble el valor de les cases i solars amb un gran augment de l’IBI.Ho podeu consultar als gràfics de dalt.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I cada any paguem més contribució.

Anònim ha dit...

Molt menos del que pagaríem si el govern no haguera baixat el valor catastral que va posar el Partit Popular. En els quadres es veu molt bé.