L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 16 de desembre del 2016

ACTUALITAT: Estem en nivell taronja pel temporal: noticies i consells d'actuació


El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana, avisa de possibles en el sur de València i nord d'Alacant i ja ha establit el nivell taronja de preemergència per fenòmens costaners en tot el País Valencià donat que es preveu un episodi que implica la combinació de pluges persistents, forts vents i onatge. 


Per tant, cal anar en compte aquest cap de setmana quan també hi ha previst un episodi de gota freda, però a més de les pluges podrien donar-se alguns casos de fenòmens costaners, concretament AEMET ha previst per a divendres i dissabte una llevantada en la qual podrien produir-se onades de 4 metres.

Ahir dijous el Centre de Coordinació d'Emergències va enviar un butlletí informant els municipis de la previsió de climatologia adversa, així com també s'ha fet sabedors als diferents organismes d'emergències i serveis públics perquè estiguen preparats i adopten les mesures preventives necessàries. Fins i tot, s'ha previst en funció de l'evolució de la situació de preemergència un reforç de la sala d'atenció de trucades del telèfon 112. 

I com reaccionar davant un temporal marítim? 

Es complicat combatre els fenòmens, per tant el seguiment dels consells i l'adopció de mesures preventives i d'autoprotecció resulta essencial en la reducció del nombre potencial de successos. 

Prevenció a la llar

Revisa els habitatges, perquè no hi haja cornises, balcons i façanes en mal estat que puguen produir caigudes d'enderrocs i runes.
Tanca portes i finestres, per evitar corrents d'aire que puguen portar a la ruptura i caiguda de vidres.
Assegura elements com els tendals, persianes i antenes.
Retira tests, gàbies i qualsevol objecte que puga caure al carrer. 

Què fer al carrer o al camp

No isques, si no cal..
Allunya't de cases velles o en mal estat..
Evita els murs i les tanques publicitàries.
Els arbres oferixen el perill de caiguda i ruptura de grans branques. No transites per parcs o avingudes arborades.
No passes per davall de bastides o edificis en construcció.
Els pals de llum i torres d'alta tensió són molt perillosos. Allunya't en cas de caiguda i avisa l' 112 

Precaució en la carretera

Si és possible, evita circular. Usa preferentment el transport públic i en cas d'haver d'eixir, informa't de la predicció meteorològica.
Reduïx la velocitat a límits de seguretat. Un colp de vent pot desviar-te de la trajectòria.
Les motos i els vehicles de grans dimensions, que oferixen una gran superfície de contacte amb el vent (camions, furgonetes, vehicles amb remolc o rulots), corren el perill de bolcar davant de vents transversals.
En cas de necessitat, arrecera't en una zona segura i espera que amaine el vent. 

El temporal en zones marítimes

Protegix el teu habitatge davant de la possible invasió de l'aigua del mar.
No t'acostes a passeigs marítims, espigons o penya-segats. La força de l'aigua et pot arrossegar.
No circules amb vehicles per carreteres pròximes a la línia de platja.
Abstin-te de practicar qualsevol tipus d'esport nàutic. Si disposes d'embarcació, procura assegurar el seu amarrament en un lloc arrecerat.