L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 2 de desembre del 2016

Les falles de Tavernes celebren avui a les 20 hores la declaració de patrimoni immaterial de la UNESCO



La Federació de Falles de Tavernes organitza per avui divendres a partir de les 20 hores en la plaça de la Casa de la Cultura un acte de celebració del nomenament de les falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

Està previst que la regidora de Cultura, Encar Mifsud, i persona molt arrelada a les falles locals dirigesca unes paraules en representació de la Federació local i de l’Ajuntament. 
Les falles han convocat a tots els fallers i falleres vestits amb brusa. La plaça estarà ambientada de música fallera i després del parlament es dispararà un castell de focs artificials i es farà una foto amb tots els assistents.

No hi haurà festa posterior donat que demà dissabte, a primera hora, comença el campionat de futbet de falles, demà dissabte el femení i el diumenge l’infantil si el temps ho permet. L’hora prevista de començament és a les 10 del matí.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha felicitat les falles de Tavernes i per extensió a tots els pobles on es planten per aquest reconeixement de la UNESCO. L’alcalde ha volgut recordar igualment que eixa declaració no arriba per casualitat, sinó pel treball de tot el teixit associatiu que les potencia i millora any rere any.

El president de la Federació, Salvador Talens, també ha manifestat en la premsa que el reconeixement és una gran satisfacció i un reconeixement al treball efectuat des de fa anys i que omple d’orgull al món faller i als valencians.

Carol Pérez, fallera mayor de Tavernes, estrena el seu regnat amb aquesta bona notícia i ha expressat estar molt contenta i orgullosa de representar les falles de Tavernes en l’any que reben aquesta distinció mundial.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Visquen les Falles!!

Anònim ha dit...

Quina llàstima que no incloguen el civisme com a requisit per a que una festa siga considerada patrimoni inmaterial... No tindrien tant que celebrar de ser així.