L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 16 de desembre del 2016

L'Ajuntament neteja de pinotxa el mur de defensa

Mur de defensa. La part ennegrida del fons és marca de l'aigua en relliscar per la paret inclinada, no és pinotxa


L'Ajuntament a través de l'empresa FCC de neteja ha procedit a retirar la pinotxa (fulles dels pins) en la zona del muro de protecció, dins dels treballs de prevenció per pal·liar possibles efectes de les pluges anunciades per aquest cap de setmana.


La pinotxa és fàcilment arrossegada per les aigües però les darrers pluges n'havien acumulat en un punt concret del mur de defensa, per la retenció provocada per la caiguda d'unes pedres.

El punt on la caiguda d'unes pedres havien acumulat una capa de pinotxa

Eixa circumstància va ser aprofitada per algunes, pensem que de forma exagerada, per arribar a considerar que la pinotxa podia taponar el mur de defensa i fer saltar les aigües per dalt. La realitat, com es pot vore en la foto de dalt d'abans de la neteja, és que l'acumulació només tenia uns pocs centímetres d'altura i  el mur en eixe punt té una alçada de dos metres o més
Mur de defensa. La part ennegrida del fons és marca de l'aigua en relliscar per la paret inclinada, no és pinotxa.

De tota manera, i tal com es pot observar a les fotografies de diversos punts del recorregut, el mur està net i, com va fer el passat cap de setmana, si les circumstancies de pluja són normals no com l'any 1996, tornarà a evacuar les aigües caigudes de la muntanya sense problemes.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Que rapids