L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 10 de desembre del 2016

La Unió de Llauradors denúncia a empreses fantasma que compren cítrics per a la indústria a 0,09 euros/kg




La  Unió de Llauradors ha posat en coneixement del grup ROCA de la Guàrdia Civil, a través de la Delegació de Govern,  la possible existència d'empreses fantasma destinades a la compra de cítrics per a la indústria de transformació, reclamant que s'investiguen per si estigueren vulnerant la legalitat.

La Unió ha pogut comprovar a través de les queixes de diversos citricultores que  alguna d'aqueixes empreses no sol·licita ni tan sols als agricultors el document DATA que garanteix l'origen lícit de la fruita, la qual cosa pot induir al fet que li “és igual d'on i com procedesca la mateixa”.

La Unió ha traslladat al Grup ROCA els fets i insta al fet que s'investigue el procedir de totes aqueixes empreses per a veure si actuen dins de la legalitat o si per contra comercien amb cítrics presumptament robats.

Les pàgines d'anuncis de compra-venda per internet han ofert al llarg d'aquests dies nombrosos anuncis  de les presumptes empreses fantasma que compren cítrics per a la indústria (per a peladores s'indica), una circumstància que reflecteix que el desenvolupament de la campanya no és el correcte, no va gens bé.

Fins i tot en algun  anunci,  com remarca la Unió, s'especifica el preu ridícul que estan disposats a pagar per un quilo de navelines: 0,09 euros/kg, o siga menys de 1’20 euros l'arrova.

El sindicat agrari indica que la paralització del mercat de compres en fresc en el camp, precisament en les dates més importants, és un símptoma inequívoc que la campanya no transcorre adequadament. L'augment de les ofertes per a comprar cítrics per part d'empreses peladores de transformació no fa més que confirmar una tendència negativa i davant aquesta situació la Unió  “demana que almenys es complesca la legalitat per a evitar l'habitual picaresca o fins i tot que actuen de forma fraudulenta”.