L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 30 de desembre del 2016

INFORME: De com el PP va impedir el finançament del col·lector (II part)

Aguagest accepta l'exoneració de finançar el col·lector

El PP va perdonar a l’empresa concessionària de l’aigua potable el finançament de les obres del col·lector a interés zero. Això va passar el 2009, quan la majoria absoluta del PP va proposar i va aprovar en el plenari d'octubre del 2009 eximir a la concessionària de l’aigua potable l'obligació de finançar a interés zero els 2'7 milions de l'execució del col·lector de la platja. Compromís i la resta de partits votaren en contra de la proposta.El PP de Tavernes


L'empresa va quedar exempta de l’obligació de finançar el col·lector a interés zero i, a canvi, avançaria al govern municipal del PP els 2 milions corresponent al valor del cànon de l'aigua fins l'any 2026. 


L’avançament del cànon de l’aigua va ser un tema molt polèmic perquè el govern del PP no es va gastar els diners avançats en fer inversions en col·lectors a Tavernes, sinó per a tapar part dels 4 milions d’euros de dèficit en el pressupost que el PP havia produït en l’any 2008. 


Eixa manera de procedir del PP ha causat un greu perjudici al poble de Tavernes. Per un costat, va sostraure a les futures corporacions municipals el dret percebre els ingressos corresponents al cànon. Però per altre costat, a més de no usar els diners a obres del cicle integral de l'aigua, també impedia un finançament del col·lector a interés zero. 

 


Carta on es demana el canon a canvi de no finançar el col·lector


I ací podeu vore la carta que l'alcalde d'aquell temps va dirigir a l’empresa concessionària (vore la carta de dalt) on sol·licitava l’avançament del cànon de l’aigua a canvi de perdonar l’obligació de finançar el col·lector. 
 

El Pla Director del 2006 contemplava com a urgent el col·lector
El Pla Director del 2006 contemplava com a obra important i urgent la construcció del col·lector de la platja, però  quan es van redactar les condicions d'adjudicació del servei d'aigua potable EL PP  NO VA CONTEMPLAR el col·lector entre les obres a executar. El PP no va explicar mai perquè havia tret el col·lector de les condicions.

L'adjudicació del servei d’aigua potable a Tavernes va ser una pugna entre Aquagest i Aguas de Valencia, i al final es va decidir que la concessionària executaria una obres relacionades amb el cicle de l’aigua, i per un altre costat, en finançaria unes altres a interés zero: ací sí es va incloure el col·lector de la platja.

¿Per què es va traure del plec l'obligació de l'adjudicatària d'executar  el col·lector de la platja? ¿Influïa el seu elevat cost en les condicions d'adjudicació i no els  va interessar incloure'l com obra obligatòria? Perquè sí tan important era,  el PP no va demanar el finançament de l'obra immediatament després d'adjudicar el servei d'aigua potable? Eixes i algunes preguntes més suposem es quedaran ja sense contestació.

Siga com siga, el PP va governar fins el juny del 2011 i el col·lector urgent previst en el Pla Director del 2006 no es va iniciar mai i es va perdre l'obligació del finançament zero interés de l'empresa, tot a canvi d'eixos 2 milions avançats del canon per tapar el dèfìcit provocat per la seua mala gestió econòmica.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

En quin embolic s'ha ficat l'actual portaveu del PP, desfaciendo entuertos de l'any de Maria Castanya, pobra xica

Anònim ha dit...

Parlar sense coneixement de les coses porta a estes coses. Va perdre una bonica oportunitat de callar la boca. Ara nyas, zasca.

Anònim ha dit...

De pobra res no te idea de res i va de prepoten.