L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 9 de desembre del 2016

Gandia tanca el centre els caps de setmana de Nadal, una mesura rebutjada pels comerços i veïns a Tavernes.


Hem llegit al Levante-EMV que Gandia farà com ha fet Madrid amb la Gran Via: restringir el trànsit de vehicles en el Centre Històric els caps de setmana de desembre i a principi de gener, és a dir, les campanyes de Nadal i de Reis. Es talla el trànsit des del divendres a les 18 hores fins el diumenge a les 22 hores els caps de setmana per facilitar als veïns les compres nadalenques al centre de la ciutat.

Com es veu, la mesura que ha pres Gandia (i fins i tot la de Madrid amb la Gran Via) és molt semblant a la que volia engegar l’Ajuntament de Tavernes l’any passat de cara els Nadals: facilitar l’estada i el passeig del vianants a la Plaça Major i Passeig del País Valencià, on es concentren la major part de comerços i establiments hostalers del poble.

La mesura, igual que a Gandia, no afectava els veïns de la zona que poden accedir a la seua plaça d’aparcament de casa o a la població en general que podia accedir a l’aparcament del Passeig del País Valencià, aparcament que tenim precisament en el centre i on les tres primeres hores només costen 1 € (un euro) i es pot deixar perfectament el cotxe, efectuar les compres i fins i tot, prendre alguna cosa en els bars de la zona. I eixe aparcament en ple passeig no el té Gandia.

Finalment a Tavernes la proposta es va haver de retirar perquè, tal com recordava ahir el diari Levante, en la reunió que va mantindre l’Ajuntament “con los vecinos y comerciantes de la zona, estos dejaron claro su total rechazo”. 

Tot el contrari que a Gandia. Segons el diari “los vecinos y comerciantes, la han valorado de forma muy positiva” i la regidora encarregada de la Seguretat i Trànsit afirmava que “tienen clara la postura que para comprar en un comercio del centro o disfrutar de las terrazas de los bares y restaurantes se está mucho mejor sin coches alrededor” i afegia que “queremos que las personas puedan desplazarse con la mayor comodidad possible”.

Tavernes es va avançar ja fa un any en la proposta, que no va ser possible pel rebuig dels veïns i comerços. Com sol passar i és cosa sabuda, actuacions paregudes en pobles distints poden provocar reaccions diferents en el veïnat i interessats, i aquest cas n’és una prova.

1 comentari:

Veïna ha dit...

Sembla mentira que tanta gent a Tavernes que els cap de setmana agarra la bicicleta per a fer esport, desprès dins del poble vegen en cotxe a tot arreu.