L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 15 de desembre del 2016

Ens han pres el pèl a Tavernes!!! I ben pres!!!


Document de renúncia a la contractació, o siga, s'elimina el projecte.


El govern del PP de Rajoy ens ha pres el pèl. Ben pres amb l'eliminació del projecte del Vaca. Després d’estar durant 5 anys votant en contra de les esmenes de Compromís en el Congres de Diputats i impedir que s’executara el projecte del riu Vaca, ara s’ha confirmat ja fefaentment que el projecte està completament enterrat. Enterrat pel govern del PP.

No ens ha caigut de nou perquè, tal como ací ho vàrem anunciar i publicar fa només uns dies, havíem descobert de casualitat en una de les web d’Acuamed el document que podeu vore dalt i que no s’havia donat a conèixer oficialment a cap municipi afectat. Suposem que eixe document es mostraria el passat dimarts als responsables de la Confederació com a prova del desinterès del govern de l’estat.

 I sí, la Confederació Hidrogràfica del Xuquer ha confirmat i ha fet bo el que nosaltres ja vam prevenir i anunciar el passat diumenge dia 11: que no hi ha cap interès des del govern de PP de Rajoy en el projecte i que no s’anava a executar.

 S’han passat “pel forro” la Llei 11/2005, del 22 de juny del Pla Hidrològic Nacional que confirmava actuacions “prioritàries i urgents” dins del projecte “Laminación y mejora del drenaje en la cuenca del río Vaca”. En el 2005 era prioritària i urgent i ara, 11 anys després, sense haver fet cap actuació ja no és ni necessària. 

Licitació del projecte que el govern del PP de Rajoy va paralitzar en el 2011


El projecte es va redactar i aprovar, i estava en procés de licitació per valor de 40 milions d’euros, amb obertura de les pliques anunciades per als mesos d’octubre i novembre del 20011, va ser paralitzat per Rajoy en arribar a la presidència de l’estat. Ara hem sabut que el paralitzen per complet, l’han anul·lat, l’han fet desaparèixer. I a canvi el volen substituir per un altre de cost 10 milions d’euros del qual ningú sap res, ni la mateix Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha estat capaç de donar cap informació als municipis afectats.

 Ara tots els municipis afectats – Tavernes, Benifairó, Simat i Xeraco- no tindran més remei que anar a Madrid a plorar, a demanar que els informen del projecte si és que el volen conèixer i saber què vol fer el Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient, responsable directe, amb el riu Vaca. 

Caldrà que es torne a repetir (oct 2007) perquè Madrid faça un projecte com cal?
Després de 11 anys des què es va aprovar la llei, després d’algunes quantes inundacions de la part baixa de Tavernes, després de molts inundacions dels camps de Tavernes i Xeraco en les zones de desembocadura, després de tants anys d’esperar... ara sabem que no hi ha res! Que el PP ens ha estat prenent el pèl! I damunt ara volen oferir una obra que és la quarta part en cost del projecte inicial.

 Mentre tant si que hi ha diners per a rescatar autopistes que ningú usa, per a fer estacions d’AVE en pobles de 20 habitants, o per continuar l’AVE fins a Galicia que no presenta cap rendibilitat. I nosaltres com sempre: per ofrenar noves glòries a Espanya!.

Esperem que la pluja que s’espera a partir de demà ens siga lleu i no hàgem de tornar sobre aquest tema per a contar noves inundacions a la Valldigna.

1 comentari:

UN JUBILAT ha dit...

Mira que son inteligents estos politics que tenim governant-mos a Madrid.Fà 11 mesos calia fer una inverssió de 40 milions per a solucionar el problema que tenim en el riu,i ara,11 mesos després per art de magia en 10 milions solucionaràn el tema i faràn la mateixa feina.Després si vos pareix queixeu-se.