L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 2 de desembre del 2016

Els valencians hem de dir prou a les discriminacions i maltracte que ens dóna el Ministeri de Cultura


“Crec que ja és hora de dir prou” ha dit el diputat de Compromís Joan Baldoví al Ministre espanyol de Cultura, Méndez de Vigo, en parlar d'un conjunt de temes que afecten els valencians i que, segons deia el diputat valencià, “no mereixem eixe tracte i algú ho havia de dir”. 

 Joan Baldovi recordava que els Pressupostos Generals de l’Estat dóna un mal tracte a la cultura dels valencians i les seues institucions. Aixi va recordar al ministre quan a les societats musicals del País Valencià, que hi ha “547 societats musicals amb les seues bandes, orquestres, cors i escoles (el 50% del total de l'Estat). Agrupen 40.000 músics i 60.000 alumnes i reben, totes les societats juntes, l'astronòmica subvenció de 7.000€! Sense paraules”.   
 
O el cas del nostres teatres, museus o festivals: el Ministeri espanyol dóna al Teatro Real de Madrid (9'3 milions d’euros), al Teatre del Liceu de Barcelona (7'1 milions d’euros) o al Teatro la Maestranza de Sevilla (1'6 milions d’euros), mentre que el Palau de les Arts rep 540.000€. 

 I en els museus el govern del PP ajuda al Museo del Prado amb 45 milions d’euros; Museo Reina Sofía, 36 milions; Museo Thyssen, 6 milions, i l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), amb 171.000€”. Una vergonya si comparem.

Com és una altra vergonya la comparativa amb els festivals, on el “Festival de Teatro de Almagro” rep 654.000€ i el Festival Teatro de Mérida 187.000€, mentre que el Festival Sagunt a escena rep 0€”.

Com ha dit Baldovi és hora de dir prou, perquè els valencians no ens mereixem eixe tractament.