L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 6 de desembre del 2016

El vídeo ens confirma que el temporal d'ahir i d'avui ha acabat de destrossar la platja de la Goleta.


Si no vols caldo, dues tasses. I això és el que li ha passat a la platja de la Goleta de Tavernes. Si no fa encara una setmana va patir un fort temporal de llevant que li va llevar tota l’arena que tenia, ara en aquest segon temporal que estem tenint des del diumenge, ha aconseguit acabar amb tot el que quedava d’arena reposada a principi d’any i les ones han batut pràcticament contra els murs de les edificacions. 
 
 Ho hem dit moltes vegades, estem cansats de repetir-ho i no anem a entrar massa de nou en els fets. Sobre l’any 2000 l’allargament dels espigons i esculleres del port de Cullera provocaren un canvi dràstic en les situacions de les platges del sud, és a dir, Brosquil i la Goleta de Tavernes. 
 
 La Demarcació de Costes, que depèn del govern del PP de Madrid, i que suposem donaria el seu permís com organisme competent per allargar l’espigó del port, ara no dóna cap solució definitiva, que no arriba, que s’ajorna en el temps. 
 
 El Ministeri de Medi Ambient, del qual depèn Demarcació de Costes, només aprova parxes i pegats any rere any d’anar amuntegant anar per tapar els ulls els turistes i a Tavernes durant l’estiu. L’ultima aportació segons va dir la premsa va costar 800.000 euros. ¿Quants en van costar les altres aportacions? Potser totes sumades haurien bastat per a fer el projecte definitiu que s’ajorna i s’ajorna durant anys. 
 
Demarcació de Costes actua exactament com la Confederació del Xúquer, també dependent del Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient del govern del PP, no dóna cap solució a dos dels problemes de Tavernes: La Goleta i el Riu Vaca.
 
Aquestes imatges són d’avui de la Goleta. Estan gravades fa nomes unes hores. Ja no cal dir més.
 
 

2 comentaris:

Carles Estruch ha dit...

Els únics que han destrossat les platjes de la Goleta són el responsables que aquells xalets, apartaments siguen a tan a prop de la vora de la mar.El que haja escrit aquest article, sigues una miqueta més crític al davant de com actua la societat vallera i deixeu-vos de despitar als vostres lectors de que l'oratge fa mal. La natura és la natura i ella és qui mana. I si nosaltres li fem mal, ella ens ho farà pagar.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amb independència de què els xalets i apartaments estiguen tan prop de la mar, ni els xalets ni els apartaments s'enduen l'arena. Això és indiscutible. Tampoc els xalets i els apartaments prop de la mar són els causants dels temporals que se l'emporta.

No defensem eixa manera d'actuar i de construir, però no podem amb ulls del 2016 posar en la picota i jutjar uns fets que en els anys 80, fa 30 anys, quan es va projectar i començar a executar la Goleta eren legals perquè així ho permetia les vigents lleis del Sòl i de Costes.

Dit això, no despistem ningú i és l'oratge amb l'embat de les ones qui fa mal i destrossa la Goleta no els xalets ni els apartaments. I això es veu molt bé en el vídeo.

Independentment d'això, cal reconéixer que la culpa és de l'home no per haver construït damunt la duna, sinó per haver construït un espigó al riu de Cullera, cap endins la mar, i haver trencat el sistema de corrents marins. Com que la natura no s'ha d'adaptar a les bestieses fetes per l'home a Cullera, els temporals arrosseguen arena però després la mar en calma ja no té capacitat de reposar-la. Ho veiem tots els anys darrere dels temporals. Ací i al Brosquil. I a Piles i a Bellreguard, al sud dels espigons del port de Gandia.

I això, de que l'arena desapareix de les platges del sud d'una escullera o espigó, per culpa dels efectes de la construcció humana no ho diguem nosaltres, sinó tots els estudis fets pels científics. I vosté això també ho sap.

Podem criticar la manera de construir en les platges de Tavernes, que no s'havia d'haver permés construir com estan els apartaments tant damunt de les dunes, però això que en el seu temps era legal, no és la causa de que la mar s'enduga l'arena.