L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 5 de desembre del 2016

El vídeo del Riu Vaca (5 desembre 2016)

Feia temps que no veiem el Riu Vaca com avui, encara que no presenta l'aspecte que fa feredat d'altres ocasions, com aquell any en que es va emportar el pont de pedra original, o el del riu brau que inundava la part baixa del casc urbà de Tavernes.

Un riu d'avinguda, que és capaç de passar del no res a anar de gom a gom segons les pluges, i que per això és més imprevisible i perillós. 

I un riu del qual queda pendent eixe gran projecte, declarant en el seu dia dins del Pla Hidròlogic Nacional, com a prioritari i urgent, i que fins ara el govern de l'Estat no dona el llum verd perquè s'adjudique i comencen les obres.

Com tot el món sap, el projecte estava redactat, aprovat i en fase d'adjudicació per a l'ultim trimestre del 2011, però en assumir el govern el PP i la presidència del govern Rajoy, una de les mesures va ser paralitzar l'adjudicació d'un conjunt de projectes , entre ells el del riu Vaca, com es va paralitzar la subestació del Poligón del Golfo, en l'estació.

Fins ara, i a pesar de que tots els anys i des de fa 5 anys Compromís exigeix que eixe projectes s'incloga dins dels pressupostos de l'Estat (34 milions d'euros) els vots en contra del grup popular del Congrés, entre ells els diputats valencians d'eixe partit, han impedit que comence el projecte.