L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 19 de desembre del 2016

El vaca desborda pel Tancat i per la Séquia la Bova


 El que ningú no volia que passara ha ocorregut: el Vaca s'ha desbordat per la zona del Tancat cap a la Séquia la Bova, i des d'allí cap a la zona del Golfo.

Les comportes estan totes obertes, a Tavernes i a Xeraco, però quan la mar està tan moguda i amb un nivell tant alt com el d'aquest temporal, poca cosa es pot fer perquè desaigüe com cal i això és el que passa.


I el desbordament del Vaca en les zones indicades ha provocat com veieu en les fotografies camps anegats i tot un lluent d''aigua. I damunt encara ve molta aigua de l'interior, cosa que hem pogut comprovar en el Vaca al pas per Tavernes que ja corre molt crescut.

I mentre ací estem avui amb l'ai al cor i mirant el cel, el projecte de laminació i millora del Vaca entre Simat i la desembocadura a Xeraco, eixe projecte "prioritari i urgent" del Pla Hidrològic Nacional que s'havia de licitar en l'any 2011 ha estat eliminat, anul·lat, no s'executara  pel govern de Rajoy. Ni Tavernes, ni València és Madrid o Galícia, nosaltres en ofrenar noves glòries ja ho tenim bé.

2 comentaris:

XimPamPum ha dit...

Era d'esperar, un dia tenia que vindre la gota freda.

Ja fa prou temps que han caigut gran part dels marges del riu al camí de la Séquia la Bova.

Que si la culpa la té el Govern de Rajoy, que si la Conferderació ...

Es va tancar el trànsit a estos camins com una mida de tancar els ulls al problema.

La culpa és meua, per no denunciar el que era evident que passaria.

I com sempre, tots a lamentar-nos.

Propose que es construisca un "Muro de las Lamentaciones", en compte de refer la mare del riu a la Séquia la Bova.

Ironia a banda, és el que ens mereixem.







La Cotorra de la Vall ha dit...

Ironia a banda la informació que des de temps es ve donant sobre el problema dels camins tallats ve a dir que no ha estat per tancar els ulls dels problemes que suposa. S'han abordat durant moltes reunions i moltes demanes a qui correspon, el govern de l'estat del PP, partit que per cert després votem majoritàriament (no diguem que vosté ho faça)i fins i tot la setmana passada va haver reunió novament ( i en van...)sobre el problema.
Ara si el govern de l'estat a través de la Confederació es fa el sort i no en fa cas...