L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 11 de desembre del 2016

¿El govern del PP de Rajoy ha rebutjat definitivament el projecte de laminació i millora del drenatge del riu Vaca?





Llegíem fa uns dies en facebook que l’alcalde, Jordi Joan, i el regidor d’Urbanisme, Josep Llácer, tenen una reunió amb la presidenta de la Confederació el dimarts dia 13. ¿Dimarts i 13? Toquem ferro. Esperem i desitgem que l’alcalde i el regidor aconseguesquen alguna cosa més que paraules o escoltar de la Confederació que no tenen diners.

 En llegir això de la reunió, ens ha vingut al cap la circumstància de les recents pluges, i això ens ha fet tornar a interessar-nos per l’estat del projecte de laminació i millora de drenatge del riu Vaca. ¿I quin lloc millor que anar a vore la situació actual que a la pàgina web d’Acuamed, de qui depenia el projecte? 

 Doncs en eixa pagina web, i en consultar el projecte OB 03/11, junt a altres documents (anunci de licitació, notes informatives...) ens hem trobat amb la sorpresa que el Consell d’Administració d’Acuamed (Aguas de las Cuencas Mediterraneas) en reunió celebrada el dia 26 de febrer del 2015 va acordar la renuncia a la contractació del projecte OB 03/11, en altres paraules va renunciar a executar “El proyecto constructivo de las obres de laminación de avenidas y mejora del drenaje de la Cuenca del Río Vaca (Valencia).



La decisió de renunciar a la contractació, com es pot vore en la nota oficial, és deu a “interès público”. I ens hem quedat bocabadat: O siga, l’interés públic no és executar una obra considerada prioritària i urgent dins del Pla Hidrològic Nacional, tenint en compte els efectes que pot tindre el riu a les poblacions i als camps, sinó que ara resulta que és renunciar a l’execució.
 
La veritat no ho comprenem i ací sí que ja ens hem quedat “a cuadros” perquè no ens consta que s’haja donat avís a cap dels Ajuntaments afectats, sinó que la nota està en una web d’Acuamed, l’hem trobada de casualitat, i ja no dóna cap més informació més enllà de que es deu a interès públic.

 No sabem si eixe interès públic es deu a que, passat un temps sense adjudicar, per llei s’ha d’anul·lar el procediment iniciat. No ho sabem i si algú dels lectors, en sap més li agrairíem que ens informés a tots. 

 Cal recordar que al projecte només li faltava l’adjudicació, que havia de ser abans de finals del 2011, fins i tot en octubre i novembre del 2011 era l’obertura de sobres, com podeu vore en les fotografies, però amb l’arribada del PP i de Rajoy al govern de la nació, es va paralitzar la licitació del projecte. I ja no hem sabut res més oficialment. I fins ara, per casualitat, i en el web. 

Caldrà esperar a vore quines novetats dóna – si és que en dóna alguna - eixa reunió del govern municipal amb la Confederació. Nosaltres ens temem que, vist el que hem vist i llegit el que hem llegit, sembla que no hi ha cap, ni el mínim interès, en el govern del PP de Rajoy de tirar endavant el projecte del riu Vaca.

1 comentari:

Xelo ha dit...

Rajoy: "No se ha reformado la financiación autonómica porque había otras prioridades",

Ley 11/2005, de 22 de junio, por la que se modifica la Ley 10/2001, de 5 de julio, del Plan Hidrológico Nacional.

ANEXO IV Actuaciones prioritarias y urgentes en las cuencas mediterráneas
g) Laminación y mejora del drenaje en la cuenca del río Vacas.

en 2005 era prioritaria i urgent; i 11 anys desprès li ha passat com a la reforma de la financiació: había otras prioridades.
Sembla que els valencians som com la Ventafocs del conte, servim per a fregar i endereçar, però al moment del ball ens deixen a casa.
Seguim ofrenant glòries a Espanya?