L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 16 de desembre del 2016

A punt el dispositiu de protecció en cas de fortes pluges


Treball fa una setmana a la desembocadura del riu
L’Ajuntament de Tavernes en previsió del mal temps que s’anuncia a partir d’avui ha preparat un dispositiu per tal de pal·liar els possibles efectes de les pluges i vent.

 Una de les primeres actuacions ha estat coordinar accions de les regidories d’agricultura de Tavernes i Xeraco per tal de disposar d’un servei de vigilància i control de los comportes del riu Vaca. Així, i ja com a mesura preventiva Xeraco ja té les comportes del riu obertes en la part de la fita de Gandia i Tavernes les té a mitjan obrir i controlades per alçar-les del tot si hi ha necessitat. També a l’assut de Tavernes s’han fet tasques de neteja per evitar taponaments.

La brigada de la regidoria d’Agricultura es troba igualment en protocol d'emergència i preparats amb la maquinaria per si de cas fa falta llevar taponaments en rius i camins, així com la secció de vigilància rural que ja preparats els dos vigilants.

 Les actuacions que ja s’han dut a cap han estat preparar la Sequia Mare a mig nivell per poder desgotar, i es du també un control del Pla de Defensa, el canal que separa els termes de Tavernes i Cullera. Igualment se li donarà avis aquest matí a l’empresa Transtonis perquè tinga a punt les màquines pesants per si cal actuar. 

Preocupa la Goleta després dels temporals de la setmana passada
 Des de la regidoria d’Agricultura, que dirigeix Javier Escrihuela, s’ha indicat que el que més preocupa és la situació que puga tindre la mar en unes hores en anunciar-se un fort temporal d’ones fins a quatre metres i vent. Això sense dubte alçarà una forta maror, amb pujada del nivell de la mar, i que pot comportar problemes i dificultar el desaigüe del riu. Es una de les coses que es tem, perquè a pesar de que el riu com es va comprovar a les passades pluges està net, li pot costar desaiguar pel temporal.

 No cal ni dir que les forces de seguretat, Policia Local i voluntaris de Protecció Civil, estan també preparats per poder actuar en cas de necessitat i efectuar talls de camins o carrers, o la retirada d’alguna branca si el vent danya els arbres o també desfer algun taponament de clavegueram provocat pel fullam dels arbres.

La situació ha generat també preocupació per l'estat en que pot quedar la platja de la Goleta, que ja va patir els embats de la mar fa una setmana i ara les previsions son ones de 4 metres, fins i tot més altes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Millor previndre