L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 2.151
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES: 55.708

dissabte, 17 de desembre de 2016

36 anys de presó per saquejar l’Òpera de València


Palau de les Arts, l'òpera valenciana

Va ser una maniobra organitzada en els anys que el PP governava la Generalitat per a desviar centenars de milers d'euros de l'òpera de València mentre la Fundació pública que la gestiona sumava un dèficit de 27 milions d'euros i acomiadava a desenes d'empleats.

L'escrit d'acusació presentat per la Fiscalia Anticorrupció pel presumpte saqueig del Palau dels Arts Reina Sofia  demana per a l’exintendent Helga Schmidt set anys i mig de presó per un presumpte delicte continuat de malversació de cabals públics i un altre de prevaricació. 

La Fiscalia creu que Helga Schmidt, intendent designada pel govern del PP, va concertar privatitzar el servei de patrocinis del teatre i va adjudicar el servei a una empresa en la qual va figurar com a consellera. Aquesta societat privada, Patrocini dels Arts SA  va cobrar comissions entre un 10% i un 30% dels patrocinadors.

Fiscalia proposa també penes de presó per a membres del consell d'administració, cas de José Antonio Noguera Pujol que s'enfronta a set anys de presó, l'empresari Joaquín Maldonado, també amb set anys, Ernesto Moreno, ex administrador del Palau i director general de Radiotelevisió Valenciana (RTVV)  amb 8 anys i  per a Pablo Broseta, set anys.

Els cinc acusats s'enfronten a una indemnització que supera els 700.000 euros si són condemnats.