L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 29 de novembre del 2016

Tot estava controlat per si plovia de forma abundant

Riu Vaca en la partició del terme de Xeraco  i canal entre Tavernes i Xeraco

Ahir en parlar del temps i de les pluges que vam gaudir (perquè gaudir és vore plou i amb coneixement quan hi ha sequera) vam dir que l'Ajuntament, a través de la regidoria d'Agricultura, estava vigilant i havia preparat un dispositiu per si calia la intervenció de la brigada agrària o fins i tot maquinària pesant a l'hora de netejar alguna zona del riu, o un camí on no es podia travessar, o com hem vist, per ajudar a desaiguar.
 
Màquina treballant per obrir  un pas cap a la mar de l'aigua del canal

El següent reportatge de fotografies l'hem fet avui, en el temps que la pluja no ha fet acte de presència, quan hem visitat les zones més sensibles del riu Vaca. La situació era bastant normal i només hem vist, com a fet més cridaner, l'actuació de la maquinària per obrir pas cap a la mar, fent un canal per l'arena acumulada, i així facilitant l'eixida a l'aigua del canal del riu Vaca que hi ha entre Tavernes i Xeraco que, com podeu comprovar a la fotografia de dalt, duia bastant aigua.
 
La Sèquia Mare

També s'ha prestat atenció al canal de defensa que corre separant els termes municipals de Cullera i Tavernes, i com no a la Sèquia Mare, amb bon toll d'aigua com a conseqüència d'eixos més de 100 litres que va ploure en la zona costanera i que també s'ha hagut de desaiguar.
El canal de defensa entre Cullera i Tavernes
En conjunt no hi hagut res digne de remarcar, només que les mesures de prevenció que s'havien preparat des de la regidoria d'agricultura que dirigeix Javier Escrihuela han actuat, com ja hem dit, en alguns punts com desembocadura del riu o afavorint el "desgotament" paraula que també solem usar per referir-nos a desaiguar, buidar un camp o una sèquia.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Javi és personalment molt responsable i això i com no podia ser d'altra manera, ho és també professionalment i com no podia ser tampoc d'altra manera, com a Regidor.

Anònim ha dit...

Molt bona faena la de Javi el regidor de agricultura

Veïna ha dit...

Molt bona feina del regidor d'agricultura, i la feina ben feta s'ha de reconeixer; al menys si no eres PPSOE adicte que eixe cas no sé per quina disfunció genética és completament impossible eixe reconeiximent si no és per una feina pròpia.