L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 25 de novembre del 2016

Tavernes celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere



L’Ajuntament de Tavernes va celebrar ahir en la Casa de la Cultura l’acte institucional dedicat al dia 25 de novembre com a jornada contra la violència de gènere. L’acte va comptar amb la presència i participació de l'alcalde, Jordi Joan, la diputada i portaveu adjunta de Compromís a Les Corts, Mònica Àlvaro i de la regidora d'Igualtat Noèlia Alberola. El saló soterrani de la Casa de la Cultura es trobava ple de gom a gom i es va comptar amb la presència dels regidors de Compromís i del PP.
 
L’acte l’iniciava l’alcalde Jordi Joan centrant la seua intervenció en el significat de la jornada i fent una reflexió sobre la necessitat que des de tots els sectors de la societat, tant l’Administració com els ciutadans, s’impliquen en eradicar aquesta xacra, amb actuacions que van des de la denúncia dels casos que coneixem fins a prestar el màxim de suport a les víctimes. 
 
 
La intervenció de la diputada Mònica va girar al voltant de la seua experiència personal com a regidor i responsable de l’àrea de la dona i serveis socials de la seua ciutat, Vilarreal, en la passada legislatura on va poder comprovar la problemàtica de la situació, per deduir que cal una ajuda ferma a les dones maltractades, que trobem la tranquil·litat i la pau en la seua vida, remarcant que això només serà possible amb accions inicials de prevenció de la violència de gènere, la difusió dels serveis i recursos que es posa a l’abast de les víctimes, les accions positives que afavoresquen una integració social de les dones víctimes, entre altres. 
 
 La regidora Noèlia Alberola va fer el repàs de totes les accions de la campanya contra la violència de gènere que ha dut a cap l’Ajuntament i les entitats que s’han implicat al llarg de novembre i on va agrair la inestimable ajuda i implicació de la Policia Local i la Guàrdia Civil. 

 

La regidora va aprofitar per recordar que la campanya “No és no” té una vigència en el temps d’un any, s’inicia el pròxim dilluns, i es pretén al llarg del pròxim any incidir en la societat vallera, però sobre tot en el sector de població més jove, per a la qual indicava que s’han programat actuacions de conscienciació entre els quals ja citava la que es posarà en marxa dins del pròxim festival del Festivern i en els centres educatius de Tavernes. 
 
 L’acte va acabar amb la lectura d’un manifest a càrrec a càrrec de Cristina Navarro, una jove emprenedora, que més que un manifest va efectuar un repàs sincer i alhora crític de com veuen a la dona molts individus en la societat, on moltes vegades és objecte de desig sexual i altres no se li reconeix el paper igualitari amb l’home. A través d’exemples de la vida de tots els dies, Cristina Navarro va proposar les actuacions que cal per considerar a la dona i a l’home en un pla d’igualtat. 
 

 
 Per concloure l’acte va actuar la secció de corda de l'Escola de Música Mestre Arnau, a la qual va posar la coreografia una parella de l'Escola de Dansa Xaro Arlandis interpretant en dansa un episodi de violència de gènere. 
 
 Al final, l’alcalde va anunciar que mentre tenia lloc el desenvolupament de l’acte, la Policia Local havia hagut d’intervindre en un episodi de violència de gènere, el segon que s’ha donat en la setmana a Tavernes, remarcant que és un fet per a la reflexió i que pensem els que poden haver-se produït tant a Tavernes com a tot arreu sense que hàgem tingut coneixement dels mateixos.