L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 13 de novembre del 2016

Rectificar és de savis: Tavernes canviarà el model de festes a dos caps de setmana



Hom diu que rectificar és de savis, i per tant i si ens basem en les opinions majoritàries expressades pels veïns a través de comentaris particulars i en les xarxes socials, encara que la programació experimental de les passades Festes Majors va ser qualificada com a positiva, foren molt els que argumentaris canvis per millorar-les.

 Ací mateix vàrem obrir un article-enquesta demanant la vostra opinió que, a més de consideracions personals sobre alguns actes, majoritàriament venien a coincidir que en un únic cap de setmana era massa aglomeració i no es podia acudir a totes bandes. Sobre tot, les propostes de canvi es van centrar en el dia de la xaranga, el concert jove i no estar tan al costat les paelles amb les festes de disfresses. 



Són comentaris i arguments que ha valorat i estudiat detingudament el govern de Compromís i la seua regidora de Festes, Encarna Mifsud, per arribar a la conclusió que quatre dies implica saturar els actes i millor tornar a actes festius en dos caps de setmana.

Així, el 2017 l’Ajuntament, sense tornar al model exacte que hi havia fins el 2015, si que vol distribuir millor els actes en dos caps de setmana per facilitar l’assistència, sobre tot dels més joves. És la proposta que com hem dit va ser expressada majorment i com hem dit, ací mateix en l’enquesta-notícia que obrírem al respecte.


Així, la idea es tornar a celebrar l’entrada de xarangues el dissabte pel matí del mateix dia de la baixada del patró, el Crist de la Sang, i aprofitar la jornada per, a la nit, realitzar algun acte a la Plaça Major i fins si tot es podria celebrar eixa mateixa nit el concert de pagament que va ser l’opició majoritària en l’enquesta consultiva de l’Ajuntament. Són alguns dels canvis que s’estudien en la regidoria de Festes.

Celebrar els actes festius en dos caps de setmana implica també tindre més jornades, i sobre tot mes vetlades, per celebrar i tornar al costum de celebrar la nit de balls populars o el concert extraordinari de la banda de música dins de les Festes Majors. 



També donarà mes opcions per poder distribuir dos actes molt importants: la nit de les paelles i la nit de ball de disfresses, que encara que se celebren com enguany, nit de divendres i nit de dissabte, en no haver enmig l’entrada i concurs de xarangues dona més temps per als descans.

Com hem dit els veïns majoritàriament ja es van pronunciar després de les festes en canviar a dos caps de setmana, i per tant la rectificació del govern de Compromís, que considerem per a millorar i per facilitar l’assistència dels veïns als actes.

 Això suposa igualment que la data d’inici per al 2017 serà dissabte dia 9 i la festa local aprovada en plenari serà el divendres dia 15 de setembre.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona decisió.

Anònim ha dit...

Pues jo faria les paelles en un cap de setmana i les disfresses el dissabte seguent

Anònim ha dit...

Ja es sabia que en 4 dies no es podia fer tot. És acertat tornar als 2 caps de setmana i si durant la setmana fan alguns teatrets pels menuts i algunes varietets pels majors a la plaça pues millor encara