L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 23 de novembre del 2016

Plou, poc però plou

 

Les previsions de l'oratge s'han complert però les pluges no han arribat amb la mesura que esperàvem. És un any poc plovedor, i la sequera es fa més persistent encara que quede un poc dissimulada per aquests episodis de pluja.

Les dades d'aquests 2016 ens diuen que estem molt lluny de les pluges d'altres anys. En resum,  i fins el mes d'octubre s'havien arreplegat 300 litres a Barx, 200 litres a Benifairó, 211 litres a Simat i a Tavernes portem acumulats 268mm i 291mm a la Partida. Poc per tant.

Les dades d'ahir dimarts i les del passat dilluns ens diuen que s'han arreplegat a Bar sobre 9'5 litres, a Benifairó 6'5 litres, de Simat no tenim dades precises i en el cas de Tavernes oscil·la segons el lloc on s'han fet les mesures: Als Sequers 6 litres, al nucli urbà 7'2 litres i a la platja 6'4 litres. Com veiem unes quantitats ben pobres.


Les previsions és que vaja escampant a partir de avui, encara que es poden donar alguns períodes de pluja en tot el territori valencià.

A les fotografies unes vistes del riu des del pont i de Tavernes des del Camí de Gandia

7 comentaris:

Anònim ha dit...

A Tavernes poble enguany portem acumulats 268mm, 291mm a la Partida. L'estació dels Sequers no recull totes les plogudues que hi han. A la platja sí que portem menys acumulat.

Anònim ha dit...

Que no pare pero amb coniximent.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens estranyava eixa diferència respecte Simat i Benifairó a tant pocs km. Ara es comprén.
On podem consultar quan ens calga? Habitualment ho fem a Avamet

Anònim ha dit...

A veure si tenim sort i ens ompli eks pous.

Unknown ha dit...

Cotorra, jo ho consulte en Avamet també, que oferix dades online. Em fixe molt quan plou i la dels Sequers sembla que només "s'activa" quan hi ha una precipitació relativament important. A voltes ni això. Això sí, quan està activa, sol recollir més litres que l'altra del poble (que deu estar per la zona del carrer Barranc).

En meteoclimatic es poden consultar les precipitacions de més municipis de la Safor (Xeraco, Xeresa, diverses de Gandia, Miramar, Piles...). La de Simat ho mire en la web de la Confederació hidrogràfica del Xúquer (SAIH). I, per supost, per a seguir les precipitacions, consulte el radar de Múrcia d'Aemet. El radar de Cullera, les muntanyes de la Serra de Corbera li fan "ombra", amb la qual cosa no detecta res que vinga d'eixa direcció. Així que el de Cullera només és útil quan la precipitació ens entra de la mar.

Per cert, la d'Avamet de "Partida Nova", sabeu on està?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Gràcies per la informació.
Coneixem on està la denominada Partida Nova que seria, si estem en Las Cinco Hermanas mirant a la platja, la part de l'esquerra però no sabem el punt exacte on és l'estació metereològica. Alli hi ha una sèquia amb eixe nom. De fet tampoc coneixem exactament on som les demés, però pel nom ens feiem una idea.

Anònim ha dit...

Jo consulte meteovall.es