L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 19 de novembre del 2016

PLENARI DE NOVEMBRE 2016: Tavernes demana ajudes a l'agricultura pels danys del pedrís i de la sequera


El consistori de Tavernes va aprovar en el plenari una proposta d’acord institucional (signada per tots els grups) mitjançant la qual sol·liciten al Ministeri d’Economia i a la Conselleria d’Agricultura diverses ajudes en favor de l’agricultura local.

El text recorda com Tavernes ha patit devastadors tempestes de granís els passats mesos d’abril i maig, i això junt a les greus conseqüències que comporta la sequera pertinaç que patim a la zona, ha dut a l’AVA-ASAJA a sol·licitat al plenari que traslladen un conjunt de peticions, entre les quals estan: 


1. Instar al Ministeri d'Economia l’aplicació del mòdul zero en la declaració del IRPF corresponent a 2016 a tots els llauradors i ramaders afectats bé pels elevats sobrecosts que han hagut de suportar en matèria de riscs addicionals bé per les circumstàncies negatives derivades del clima durant l’any 2016 que han incidit en els seus cultius.

 2. Sol·licitar al Ministeri d'Economia l’exempció de l’Impost de Béns Immobles (IBI) Rústic per als agricultors i ramaders víctimes de les circumstàncies apuntades.

 3. Demanar al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural la posada en marxa de crèdits bonificats per a tots els agricultors i ramaders afectats per esta conjuntura adversa.

4. Sol·licitar al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ajudes específiques a les parcel·les afectades per la conjuntura adversa, així com un major suport financer per a afavorir la contractació de l’assegurança agrària i la posada en marxa d’un pla per a la modernització del regadiu que contribuïsca a pal·liar el dèficit hídric estructural que patim els valencians.