L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 16 de novembre del 2016

PLENARI DE NOVEMBRE 2016: La integració de Tavernes a l'AUI Valldigna (II part)

Compromís, PP i EU aprovaren la integració en la AUI

Tal com vam explicar en l'anterior crònica del tema, el plenari de Tavernes excepció del PSOE va aprovar integrar la ciutat en la denominada AUI Valldigna amb l'objectiu de potenciar i treballar en projectes comuns a tot el territori.

La formació de l’AUI Valldigna és el gran objectiu en que treballen conjuntament els tècnics de les poblacions, liderats en aquest cas com vam dir per l'arquitecte municipal de Tavernes, Juan Tormo, autors de diversos treballs sobre la posada en marxa de diversos projectes potenciadors de la comarca. 

Al llarg de les darrers setmanes s’han celebrat reunions amb els diferents grups polítics i equips de govern de les quatre localitats que ocupen la nostra Valldigna, també s'han realitzat reunions a la Mancomunitat de la Valldigna i amb els diferents tècnics dels 4 Ajuntaments. L'objectiu no és altre que tractar de posar en valor la Valldigna, així com cadascun dels 4 municipis i poder trobar una estratègia comú que ajude a la millora de tots.


El projecte a la UE ha de presentar-se fins el 14 de desembre, i està previst diverses reunions amb els agents socials per tal d’analitzar la nova situació, valorar forces i recursos amb què es compta i efectuar una proposta de com utilitzar-les per a arribar a la sostenibilitat de la Valldigna com a meta de tots.


El Projecte que a poc a poc va prenent forma als municipis implicats pretén millorar tot el nostre territori, d'una forma totalment diferent i innovadora mitjançant l'ajuda d'Europa, i formant part de l’Estratègia 2020. 

L'EDUSI Valldigna


Tot el treball es plasmarà en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), document que planifica i dirigeix les actuacions previstes, amb un caràcter estratègic i on primen les prioritats, amb elecció i jerarquització de reptes a abordar i d'objectius a assolir.

Per accedir a les convocatòries de finançament a través de Fons Europeus, el disseny d'una EDUSI ha de respondre als Objectius Temàtics (OT) seleccionats del FEDER:

- Millorar l'accés, l'ús i la qualitat de les tecnologies de la informació i la comunicació.
- Afavorir el pas a una economia de baix nivell d'emissió de carboni en tots els sectors.
- Conservar i protegir el medi ambient i promoure l'eficiència dels recursos.
- Promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa. 

De tota manera, cal assenyalar que l'alcalde Jordi Joan, al respecte dels fons europeus, va reconéixer en el plenari i ja ho havia avisat en comissió que aconseguir aquest fons no serà tasca fàcil donat el nombre de projectes que s'hi presenten, però que  s'havia d'intentar i engegar projectes potenciadors de la comarca.

Més informació en aquest l'enllaç