L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 16 de novembre del 2016

PLENARI DE NOVEMBRE 2016: El consistori escolta els veïns i canvia les Festes del Poble a dos caps de setmana. El PP no recolza el canvi.


La corporació municipal va decidir en el plenari i amb els vots de Compromís, PSOE i EU modificar els dies de celebració de festes majors que l'any 2017 es desenvoluparan al llarg de dos caps de setmana en el mes de setembre.

La regidora de Festes, Encar Mifsud,  indicava que el govern de Compromís ha sabut escoltar els veïns i les opinions expressades a través de les xarxes i en opinions personals  als regidors del govern, i d'ací la proposta de canviar, de celebrar les festes en el 2017 en els caps de setmana dels dies 9 i 10 de setembre i el del dijous dia 14 fins el diumenge dia 17. El dia de festa local serà el divendres dia 15 de setembre.

La regidora assenyalava que les Festes Majors d'enguany s'han desenvolupat segons el resultat de la consulta als veïns, i per tant no veia cap inconvenient en canviar de nou després de tornar a escoltar les propostes veïnals. “Estem oberts i disposats a escoltar i dur a cap tots els canvis que siguen per a millorar les festes” indicava.

La primera millora és que l’Ajuntament disposa de més dies per quadrar el programa festiu i evitar l’aglomeració d’actes importants, com les paelles, les comparses o el ball de disfresses. També distribuir els actes en dos caps de setmana implica tindre mes vetlades, i es pot considerar tornar a celebrar la nit de balls populars o el concert extraordinari de la banda de música dins de les Festes Majors.

Per tant tot apunta a que el dissabte dia 9, pel matí serà la festa de les xarangues, a boqueta nit tindrà lloc la baixada del Crist i la jornada festiva d’eixe dissabte nit es pot complementar amb actes a la Plaça Major, o qualsevol festival musical.

El canvi també permet altres avantatges com és poder distribuir millor, i sense res enmig, dos actes molt importants, com són la nit de les paelles i la nit de ball de disfresses. El govern municipal considera que aquesta distribució facilitarà la presència i assistència als actes de tots els veïns i veïnes, i per tant la veu positiva.

Intervenció de la regidora de festes, Encar Mifsud