L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 24 de novembre del 2016

PLENARI DE NOVEMBRE 2016: El consistori es posiciona en contra de les politiques d'austeritat del govern de Rajoy.


El plenari de Tavernes, amb els vots de Compromís, PSOE i EU, ha rebutjat les polítiques d’austeritat imposades pel Govern de Rajoy en la llei orgànica d’estabilitat pressupostària. El consistori considera que les mesures del govern de Rajoy són negatives per als ciutadans i es mostra disposat a col·laborar amb altres ajuntaments en una campanya estatal en contra de las polítiques d’austeritat imposades pel govern de la nació del PP.

L’ajuntament exigirà al govern de Rajoy flexibilitzar la regla de despesa perquè els ajuntaments amb superàvit, cas de Tavernes, puguen gastar més en inversions per al poble i ciutadans. El text aprovat demana al govern de Rajoy que negocie amb la Comissió Europea nous objectius de dèficit amb terminis més llargs, per tal de fomentar l’activitat econòmica i l’increment de ingressos i no a costa de la retallada de la despesa. 


El regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, va recordar que la ley d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera obliga a respectar un conjunt de normes fiscals (no superar un límit de dèficit públic, no superar un límit de deute i el respecte a la regla de despesa) que, sobre tot l’última, és greu perquè fixa que l’Ajuntament no pot augmentar la despesa pública més del creixement estimat del producte interior brut (PIB), encara que complesca l’objectiu de dèficit. “Això nuga de peus i mans els Ajuntaments i limita la capacitat d’implementar polítiques socials, encara que els ajuntaments tinguen superàvit”.


El regidor va recordar com havien trobat un Ajuntament amb un index d'endeutament del 125%  (ara està sobre el 60-65%) i que eixir de la greu situació havia costat molts esforços, sobre tot als ciutadans, que són els que paguen impostos.

El regidor va recordar que l’Ajuntament de Tavernes, a pesar de tindre superàvit, no pot dedicar els diners a inversions o actuacions socials, i està obligat a dedicar el superàvit a pagar deute de bancs, encara que estiga el dia i no s’haja endarrerit en els pagament.


Aquesta és la intervenció del regidor d’Hisenda Perfecto Benavent.