L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 18 de novembre del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: I la noticia important del dia és.... la multa d’aparcament a un regidor de Compromís!


No serem nosaltres qui neguem la funció sancionadora de la PL en els casos clars on un veí faça una infracció de trànsit. Però ho acabem de dir: en els casos clars, i llegint avui en la premsa les manifestacions del regidor el cas no sembla estar massa clar. 
 
El regidor, en aquest cas Josep Llácer, afirma que recorrerà la multa. Està en seu dret. Al·lega que no estava més de 30 minuts i igualment denúncia al seu parer la discriminació que altres dos cotxes, suposem i deduïm de que també sense el cartellet, no van ser multats. També al·lega la provisionalitat de la norma i l’ordre de fer primer pedagogia, o siga, donar un temps i informar als veïns, avisar-los abans de multar. Sense entrar en altres qüestions, com són els defectes de forma que, segons el regidor, té la multa. 
 
Però realment nosaltres no volem parlar d’aquest fet, sinó que l’hem agafat com escusa per parlar de com un fet, que seria anecdòtic, passa a ser important i se li dedica temps i espai en la premsa escrita. En aquesta ocasió ha estat en un rotatiu, altres vegades és l’altre rotatiu qui publica notícies que, com aquesta, estem en el nostre dret, podríem considerar xafarderisme i comentari de carrer. 
 
Noticies que, per eixe caràcter anecdòtic, semblen ser més propi del brou de les xarxes socials, d'allò que se'n diu "morbo". No anem a negar-ho, nosaltres també ens movem en eixe món digital, però sempre hem fugit de l’anècdota sense valor informatiu, on només hi ha el morbo de tindre com a protagonista un regidor. 
 
Mentre el xafarderisme local té cabuda en la premsa escrita, veiem com fets importants, que poden interessar i tindre realment una repercussió en la qualitat de vida del ciutadà, massa vegades ni interessa ni es fa esment. 
 
¿Ha publicat algun mitjà escrit l’inici aquesta mateixa setmana de les obres del Carrer la Barca-Sequers? Més de 20 anys esperant-les i amb una inversió de 200.000 euros. ¿S’ha publicat en la premsa la petició de Tavernes de formar una gran àrea urbana amb Simat i Benifairó per poder accedir a fons europeus que afavoriran la Valldigna? Es va tractar en el plenari de dilluns. ¿S’ha publicat que Tavernes inicia el projecte de construcció de 636 nínxols amb una inversió inicial de 50.000 euros per a preparació del terreny? I ja que hem parlat de trànsit ¿s’ha publicat la millora i canvi de senyals a Tavernes amb completa informació sobre llocs turístics?. El terme de Tavernes va estar molt afectat per les pedregades abans i durant l'estiu. El consistori ha aprovat per unanimitat dos sol·licituds, una el mes passat i una segona el plenari de dilluns, de zona catastròfica ¿S'ha publicat? 
 
Exemples hi ha a centenars. ¿S’ha publicat i denunciat l’actuació de la Confederació no executant la reparació dels murs del riu Vaca que han obligat a tancar camins del terme i a no poder collir la taronja? ¿S’ha fet una detallada i bona informació sobre Marenys 2A, que va passar i quina és la situació actual en ser un dels pocs plans urbanístics que a nivell autonòmic s’han salvat (per ara)? Podríem continuar en una llista interminable de noticies d’un cert pes i calat per a Tavernes que no han merescut unes ratlles, tot i que en moltes les notes de premsa oficials han donat una complida informació. 
 
Vist tot açò, i si ho sumem a la immediatesa que tenen les xarxes socials on pràcticament tots els temes locals són tractats, hom arriba a comprendre perquè ahir un estudi indicava que actualment la gran majoria de ciutadans s’informa a les xarxes socials (han estat per cert un dels factors importants en el triomf de Trump) i com cada dia més, la premsa escrita perd lectors i deixa de ser un referent a l’hora de buscar la informació.
 
I per últim un fet comprovat per nosaltres. Es sabut que l’Ajuntament de Tavernes té un gabinet de premsa on s’informa de pràcticament tot el que passa a nivell local i on tenen cabuda notícies de tot tipus i de totes les entitats locals. Temps arrere férem un seguiment un parell de mesos de les notes de premsa i la publicació en els dos mitjans escrits comarcals: el resultat final va ser decebedor: no arriba a un 10% les notes de premsa sorgides del gabinet municipal que es plasmen després en una noticia de cos en la premsa escrita. Ben al contrari passa en els mitjans digitals, comarcals i locals, que en reprodueixen la majoria, de les informacions.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

La premsa comarcal és de Gandia i nosaltres estem a la periferia.

Anònim ha dit...

I per a remat tenim un govern de Compromís. Tot el que siga negatiu per al govern magnificat i ben tractat, les coses positives del govern de Compromis quan menys es parlen i més lluny millor.

Anònim ha dit...

Tindria que pagar la multa com va fer l'alcalde.

Anònim ha dit...

Si està ben posa, si no està que recurrisca i si demostra que esta mal posa que li la lleven, com a quansevol vei.

Anònim ha dit...

El que no diu el PP és el que va passar durant els 20 anys de regnat que van tindre aci al poble. Algú ha sentit mai "mira, a fulanito de l'ajuntament (o a algún familiar o amigatxo del alma) li han posat una multa"? Jo el que escoltava més era "a mi m'han posat una multa, però he anat a parlar amb nosequí i me l'han llevada". Això si que ho he sentit, mentre jo (i més imbécils com jo) pagant les multes sense renegar (son poques, no patiu). Pot ser el PP tinga por i recel de que el concejal multat faça com sempre s'ha fet i es passe la multa pel forro? Però lo important és el que faça Compromis, no vos oblideu. Segurament será l'unica multa que s'ha posat al poble en dos o tres anys... així que.

La Cotorra de la Vall ha dit...

La història de Pepito Flor és coneguda i fàcilment identificable. Sentim molt no poder-la publicar. Tampoc són temes que mai parlem ací en la Cotorra. Això en altres blogs.

Anònim ha dit...

Quantes multes haN posat a la plaça per aparcar malament en els dos últims mesos?segur que sols la de Llàtzer. Quan els crides estan sempre ocupats . PeR fer la mà si que poden anar.

Anònim ha dit...

Que saquen este tipo de noticias es señal de que no tienen nada negativo de lo que hablar sobre este gobierno local.

Anònim ha dit...

Encara li passa poc,a Llazer i a tots el demés. Que es penseu que fan amb la gent del poble?

Anònim ha dit...

A ningú li agrada que el multen i Llacer ni es el primer ni serà l'ultim que multen.

Anònim ha dit...

Xe quin rotllo!