L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 13 de novembre del 2016

L'Ajuntament proposarà en el plenari que el Taller Ocupacional de Tavernes duga el nom de "Taller Julio Oroval Pelufo".


Encarna i Julio Oroval (segon i tercer per l'esquerra) reben una placa de reconeixement de l'Ajuntament en la inauguració del Taller Ocupacional ADISVA

L’Ajuntament de Tavernes aprovarà en el plenari de novembre que se celebra demà una proposta sorgida del govern municipal de Compromís de posar el nom de “Taller Julio Oroval Pelufo” al taller del Centre Ocupacional d’Adisva inaugurat fa unes setmanes.

La proposta ja va ser indicada en l’acte de la inauguració del Centre Ocupacional pel Govern Municipal, que ara la fa efectiva en el plenari ordinari de demà i, a més, amb el recolzament de tots els partits, amb la qual cosa la proposta ha pres el caràcter de “Proposta Institucional”.

L’Ajuntament vol amb aquesta iniciativa recordar i reconèixer la tasca de promoció i integració duta a cap pel Julio Oroval durant la dècada dels anys 1960 i fins l’any 1999, any del seu traspàs, al front d’una entitat com ASPRONA fundada en l’any 1959 per beneficiar i ajudar a les persones amb discapacitat intel·lectual.

La mateixa Assemblea de la Creu Roja va suggerir temps arrere a l’Ajuntament un acte de reconeixement a títol pòstum a Julio Oroval, proposta recollida i feta pública el passat dia 18 d’octubre quan es va inaugurar el Centre Ocupacional La Valldigna amb la presència de la vicepresidenta de la Generalitat, Mònica Oltra. Com se sap, el centre acull persones de la Valldigna amb diversitat funcional i evita que es desplacen fora del nostre territori alhora de participar en tasques formatives. 
 
Imatge general del taller durant la inauguració
L’Ajuntament afirma que és un deure moral i cívic de les institucions honrar i mantindre en la memòria col·lectiva les persones que, sense ocupar càrrecs de representació, han contribuït, a títol de ciutadans, a millorar les condicions de vida dels seus veïns. El seu treball sol implicar renúncia no sols de temps, sinó també de moltes més coses, i s’orienta a col·lectius desfavorits i necessitats, cas de les persones amb discapacitat intel·lectual, amb la qual cosa la tasca adquireix més valor i mereix la consideració indiscutible d’eixa tasca en el concepte públic.

El treball de Julio Oroval s’orientava a atendre les necessitats d’aquestes persones però també va treballar de valent per la integració escolar, laboral, social i d’oci i a aconseguir actituds positives en la societat. Aquest esforç el va dur a fundar a Tavernes la delegació de l’associació ASPRONA on va exercir de delegat de la provincial.