L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 9 de novembre del 2016

L’Ajuntament de Tavernes il·lumina l’entorn de la torre de guaita



L’execució del projecte d’il·luminació es suma als treballs de restauració i revitalització que s’han dut a terme en la torre de guaita, on l’Ajuntament ha invertit al voltant de 33.000 euros dels 62.000 euros que ha suposat el cost total de les inversions.
 
L’Ajuntament de Tavernes, que va iniciar el projecte de restauració i revaloració de la torre de guaita al novembre de l’any passat, ara ha invertit 8.000 euros de fons propis per a dotar d’il·luminació el monument declarat Bé d’Interés Cultural (BIC). El projecte d’il·luminació de la torre de guaita ascendeix a 12.000 euros, dels quals 4.000 estan subvencionats per l’Agència Valenciana de Turisme.


Els treballs han consistit a instal·lar un tub flexible amb tecnologia LED en el camí d’accés des del carril bici, que es troba vora la carretera de la platja, fins a la torre de guaita La Vall. A més, també s’il·luminarà el cartell amb el mateix sistema, amb el qual es pretén el desenvolupament sostenible i l’eficiència energètica.

L’objectiu de la Regidoria de Turisme és continuar amb la revaloració d’este paratge i potenciar-lo com a centre d'activitats turístiques sostenibles. “Volem reivindicar la torre, dinamitzar el seu entorn, convertir-la en un producte turístic atractiu, un espai on gaudir d'activitats, alhora que posem en marxa una gestió cultural i mediambiental que done una visió global de la xarxa de les torres de guaita costaneres", ha assenyalat el regidor de Turisme, Josep Llàcer. 

La il·luminació del camí se suma als treballs que s’han realitzat en l’entorn de la torre: condicionament, pavimentació i adequació de les vies d’accés per a discapacitats, així com la restauració, la senyalització i informació adaptada als invidents, i el mobiliari que s’ha instal·lat en l'àrea de la torre. 
 Totes  les actuacions sobre el monument BIC i la zona del voltant serveixen per a recuperar un lloc tan emblemàtic i donar-li valor.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bonico

Anònim ha dit...

Preciós, millor impossible!