L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.065
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES:
18.443

diumenge, 13 de novembre de 2016

L'Ajuntament construirà 636 nínxols a partir del 2017. L'any que ve invertirà 100.000 euros.


El govern de Compromís de Tavernes ha informat que l’esborrany del pressupost de 2017 té prevista una partida de 100.000 euros per a construir la primera fase dels 636 nínxols en el Cementeri Municipal que cobriran les necessitats del municipi durant 13 anys. 

Amb aquesta notícia el govern de Compromís torna a confirmar allò que s'havia anunciat en alguns plenaris municipals: la redacció en aquest 2016 d'un projecte d'ampliació general del cementeri municipal, amb la qual cosa la petició feta pel PP ahir en nota de premsa d'una ampliació del cementeri estava fora de lloc i es demanava una cosa que el govern municipal tenia en marxa, i de fet en el plenari del passat octubre es van aprovar 50.000 euros per als accessos a la nova zona.
 
La regidora de Serveis Públics, Llum Sansaloni, ha comentat que “amb les actuacions que estem duent a terme, l’Ajuntament treballa per a millorar, rehabilitar i ampliar el cementeri municipal. Tots els anys els pressupostos municipals han contemplat i contemplaran una partida pressupostària destinada a realitzar obres i inversions en el cementeri”.

Com hem dit, el plenari de l’Ajuntament del mes d’octubre va aprovar una modificació de crèdit que permetrà construir pròximament una rampa en el cementeri municipal. Es tracta de fer un nou accés que garantisca l’accessibilitat al recinte per la zona est i costarà al voltant de 50.000 euros.

Això suposa canviar la ubicació del magatzem de materials i residus que es troben ara en eixa part i s'aprofitarà per millorar el sistema de selecció i classificació de residus que es generen al cementeri municipal.

L’execució de la rampa d’accés es farà en tres fases: una primera en què es realitzarà un accés rodat per on poder accedir a la nova zona del cementeri i poder executar les obres d’ampliació, una altra on es construiran els accessos  per als vianants, i finalment un joc de rampes per a garantir l’accessibilitat a tots els usuaris. D’esta manera l’Ajuntament de Tavernes continua treballant per a eliminar barreres arquitectòniques.
 
L'Ajuntament de Tavernes ha encomanat a un despatx d’arquitectes de Tavernes un estudi inicial per tal d’iniciar la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana. Precisament en este document un dels punts d’estudi és l’ampliació estratègica del cementeri.

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, ha assenyalat que “buscarem la millor manera d’integrar l’ampliació del cementeri municipal dins del projecte urbà del nostre municipi, atenent sempre a les noves normatives en matèria ambiental i paisatgística, i a les noves demandes de la societat”.