L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 28 de novembre del 2016

L'ajuntament conclou els treballs d'il·luminació de la torre de guaita


L’Ajuntament de Tavernes ha conclós el projecte d’il·luminació de la torre de guaita amb el panells informatius i el retol del nom del monument. La il·luminació de la torre se sumen als treballs de restauració i posada en valor que du a cap l’Ajuntament des de fa dos anys i que ha comptat amb la col·laboració de les institucions com la Diputació de València o l'Agència Valenciana de Turisme.

 El projecte d'il·luminació d'aquest monument, declarat Bé d'Interés Cultural (BIC) ha tingut un cos de 12.000 euros dels quals l’Ajuntament de Tavernes n'ha invertit 8.000 de fons propis i els restants 4.000 estan subvencionats per l’Agència Valenciana de Turisme.


La primera fase, de la qual vam informar temps arrere, va consistir a instal·lar un tub flexible amb tecnologia LED en el camí d’accés que va del carril bici al monument. Ara com a segona fase s'ha il·luminat el cartell i els panell informatius que es troben al voltant del monument amb el mateix sistema, cosa que pretén el desenvolupament sostenible i l’eficiència energètica.

La Regidoria de Turisme ha treballat els darrers anys per revaloritzar la zona i potenciar-la com a centre d'activitats turístiques sostenibles. “Els treballs reivindiquen la torre com a monument històric i cultural, dinamitzen el seu entorn i el conjunt esdevé un producte turístic atractiu. A més, contribueix a que els valencians i els turistes tinguen una visió global de la xarxa de les torres de guaita que s'estenen al llarg de la costa del País Valencià" va manifestar el regidor de Turisme, Josep Llàcer, quan es va instal·lar la primera fase.


La il·luminació de la torre de guaita se suma als treballs de condicionament, pavimentació i adequació de les vies d’accés per a discapacitats, així com la restauració, la senyalització i informació adaptada als invidents, i el mobiliari que s’ha instal·lat en l'àrea de la torre.