L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 22 de novembre del 2016

La Valldigna ja forma una única Àrea Urbana Integrada per Tavernes, Simat i Benifairó.


La Direcció General d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge ha concedit al municipi de Tavernes integrar-se en l’Àrea Urbana Integrada (AUI) de Benifairó i Simat, ja que compleix els requisits de l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana.

L’informe assenyala que “els tres municipis presenten un funcionament com a cèl·lula urbana conjunta, constitueixen un àmbit idoni per a la planificació supramunicipal, i la posada en marxa de polítiques i actuacions conjuntes”.

La incorporació podrà aconseguir un territori més competitiu en l’àmbit econòmic, més respectuós amb el medi ambient i més integrador en el vessant social.

La condició d’Àrea Urbana Integrada per als tres municipis permet accedir a diverses convocatòries de finançament europeu. En este moment, l’objectiu més immediat és accedir a l’EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat), dins de les línies d’actuació europees conegudes com a Europa 2020.
 
L’Ajuntament de Tavernes, per acord de tots els partits excepte el PSOE que no va recolzar la proposta, va sol·licitar a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori la modificació de l’Estratègia Territorial valenciana (ETCV) de manera que Tavernes passara a integrar-se en l’Àrea Urbana Integrada (AUI) de Benifairó i Simat.

El raonament de la petició és molt senzill i comprensible: els tres pobles formen una àrea urbana formada per agrupacions de municipis definits per criteris morfològics, de mobilitat, d'activitat econòmica i mercat de treball, entre altres, que poden considerar-se, amb independència dels límits administratius, com a cèl·lules urbanes de funcionament conjunt.

Tant el regidor de Foment, Josep Llácer, com l'alcalde Jordi Joan van recordar en la sessió que aquesta nova figura donaria un nou sentit a la Mancomunitat, el sentit que havia d'haver tingut des del primer moment perquè com tothom sap la Mancomunitat ha tingut moltes mancances, per exemple no té cap servei mancomunitat i no hi ha projecte definit de treball en favor del territori mancomunitat.

La integració en l'AUI i la possibilitat d'accedir a fons europeus a traves de l'EDUSI suposa una gran oportunitat d'omplir de contingut la Mancomunitat i treballar con juntament pel desenvolupament de la nostra subcomarca.