L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 7 de novembre del 2016

La situació actual de la corrupció en el PP: vora 100 imputats

Isabel Bonig, presidenta del PP valencià i dels vora els 100 imputats del partit

L'etapa del PP al front de la Generalitat ha aconseguit el rècord de prop de 100 imputats per corrupció (per ara). Els polítics valencians, ja foren consellers, diputats, alcaldes, presidents de diputació i fins i tot el propi Camps van passar o estan a l'espera de passar per una banqueta. 

Brugal, Gürtel, Cooperació, Ivex, Terra Mítica, Avialsa, Fitur, Canal 9 i Valmor són alguns dels casos que afecten als màxims dirigents dels PP durant els últims 20 anys. I ara finalment, la trama Púnica que ha arribat els últims mesos. 

Noms que foren il·lustres consellers i que ara estan a l'espera de ser jutjats, tenim a Milagrosa Martínez, Rafael Blasco, Vicente Rambla, Serafín Castellano, Víctor Campos, Angélica Such, Alicia de Miguel, Luis Rosado, Juan Cotino, Manuel Cervera, Lola Johnson i el mateix Francisco Camps, investigat en la Fórmula 1. 

Al seu costat dirigents del partit, alcaldes i expresidents de diputacions, com Sonia Castedo, Alfonso Bataller, Luis Díaz Alperi, David Serra, Yolanda García, Cristina Ibáñez, José Joaquín Ripoll o Carlos Fabra. 

La corrupció segueixen assolant al partit de la gavina en terres valencianes. Estem a l’etapa de Bonig i amb la major trama de la història, l'Operació Taula, que porta més de 100 investigats, entre ells l'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus i tots els regidors de la passada legislatura de l’Ajuntament de València, inclosa la exalcaldesa i actual Senadora Rita Barberá. 

I ara se suma una altra macrooperació, l’Operació Flotador, que ha posat al diputat i exalcalde de Sagunt Alfredo Castelló en el punt de mira de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Financera (UDEF), i de la magistrada i la fiscal del cas. 
 
Canvi de postura del PP davant la corrupció 

El PP de Bonig va voler mostrar-se dur i inamovible davant la corrupció, però després de saber que Castelló (col·laborador de Bonig) és el principal investigat ningú ha demanat dimissions, més aviat el contrari, han mostrat el seu suport públic al diputat. 

Una actitud cridanera, però molt més ha estat el canvi quan als investigats dins de l'Operació Taula. El president de la gestora del PP de València, Luis Santamaría, s'ha mostrat molt més conciliador amb els investigats, arribant a declarar que "espera que siguen declarats innocents". Unes declaracions que contrasten, i molt, amb les peticions de dimissió que tant ell com Bonig han vingut sol·licitant, fins i tot a membres d’altres partits.

La pregunta és si, com en la famosa pel·lícula “Unes falses aparences”, després dels últims resultats electorals ja no fa falta mantenir aqueixa postura de denúncia i rebuig a la corrupció.