L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 30 de novembre del 2016

La Mesa de Participació Edusi Valldigna debat a Tavernes temes de gran interés local i comarcal




Ahir dimarts es va celebrar la Mesa de Participació de l'EDUSI Valldigna al saló de plenaris amb temes centrats al voltant del comerç, l’hostaleria i el turisme. Aquesta mesa tancava el cicle de reunions veïnals després d’haver-se celebrat a la resta de poblacions de la Valldigna. 
 
 La reunió de Tavernes, com ha estat la tònica de les altres reunions, tenia com a objectiu la posada en valor dels recursos de la Valldigna i cercar una estratègia comú que ajude a la subcomarca a millorar en benefici de tots, alhora que dona un sentit a l’existència de la Mancomunitat de la Valldigna, que pot ser l’ens aglutinador i d’empenta dels projectes si finalment hi ha una voluntat política des dels partits i poblacions.
 
 
Pel que veiérem ahir quan a la presència de partits locals en la mesa de Tavernes ho posem ben en dubte. Nomes representants de Compromís i d’EU hi assistiren i hi participaren en les qüestions plantejades en aquesta darrere mesa participativa.
 
 L’arquitecte municipal Joan Tormo va explicar pas a pas les propostes que l’Ajuntament de Tavernes considera les adequades, indicant que el Pla de Mobilitat Sostenible, ja elaborat en la passada legislatura, és un document q s’ha tingut en compte donat que estudia molt en concret els problemes urbans, de sostenibilitat i trànsit a la nostra ciutat.
 
 
 Els assistents van apuntar com a possibles obres a incloure la laminació del riu Vaca, les obres de circumval·lació de la carretera , la nova depuradora, el col·lector de la platja, o el mur del Vergeret si finalment no va endavant la laminació del Vaca. Per qüestió de terminis es va assenyalar la impossibilitat d’incloure obres de gran calat, com la laminació o la circumval·lació, però si les altres. 
 
 Una cosa es va quedar clara: entre els projectes de l’EDUSI si que hi tenen cabuda les millores previstes en la carretera, cas de les: rotondes front als tallers Galera i la Policia Local en la carretera comarcal. 
 
 
Molt interessant van ser les estratègies comarcals on es contempla una línia única d’autobús que unesca les poblacions de Simat, Benifairó i Tavernes amb l’estació i la platja. També la creació de corredors verds, entre els quals els va parlar de la línia verda aprofitant el trenet Carcaixent-Tavernes i un altre intercomarcal propi que uniria els tres pobles de la Valldigna del pla aprofitant la mota del riu Vaca.
 
 La mesa va igualment abordar altres temes interessants com la millora energètica, la millora telemàtica de les administracions locals de la Valldigna o la rehabilitació dels edificis històrics, entre altres.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Poca participació

Anònim ha dit...

Els representants del pp i psoe ixien d'una reunió en eixe mateix lloc i a l'hora que va començar la taula, i no es va naixer quedar-se, sols Bononad a més de Llàcer i Chofre. Es veu que els importa poc açò tan beneficios per a La Valldigna, tan sols els importa criticar encara siga mentint o diguent mitjes veritars, així els va i els anirà.