L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 14 de novembre del 2016

La Generalitat duplica els agricultors beneficiaris d’ajudes en explotacions agràries després d’anys sense convocar-se


La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha publicat les bases per sol·licitar ajuts a inversions agràries dins del Pla de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-2020. La primera convocatòria a publicar pròximament  comptarà amb una partida de 15 milions d’euros de la qual podran beneficiar-se prop de 600 agricultors.

L’última convocatòria del 2013 va comptar amb 7,5 milions d’euros i es van beneficiar 255 agricultors, uns números que ara es dupliquen. Fins 2020 es disposa d’un total de 53 milions d’euros per dedicar a aquestes subvencions, amb finançament del Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural (FEADER), la Generalitat valenciana i l’Administració General de l’Estat.

Objectiu: millorar el rendiment global i la sostenibilitat de les explotacions agrícoles. Els criteris de prioritat de les sol·licituds són la dedicació de l’explotació a la producció ecològica, l’acollida a figures de qualitat diferenciada i la ubicació en zones amb dificultats naturals o altres limitacions que dificulten el seu desenvolupament, així com si els sol·licitants són dones o joves agricultors.

Com a novetat respecte al període anterior, els ajuts es concediran exclusivament com a subvencions directes. En funció de les característiques del sol·licitant i de l’explotació, es cobrirà un percentatge entre el 35% i el 55% de les despeses subvencionables, entre els quals es troben: 

– La construcció o adquisició de béns immobles.
– La implantació i reestructuració de cultius permanents diferents de cítric.
– La modernització d’instal·lacions de reg amb un estalvi efectiu del consum d’aigua.
– La compra de maquinària, vehicles de càrrega i transport.
– Les inversions en equips de condicionament, comercialització i transformació de productes de la pròpia explotació.
– Instal·lacions que reduïsquen l’impacte mediambiental de l’activitat de l’explotació o n’incrementen l’eficiència energètica.
– La compra de terrenys fins al 10% de l’import de les inversions incloses en el pla.