L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 2 de novembre del 2016

La Generalitat crearà una xarxa per atenció a les víctimes de delictes de gènere i extingirà el niu d'endollats de Favide del PP

La Generalitat crearà una xarxa d'oficines que prioritze l'atenció a les persones amb un model d'assistència i protecció integral a les víctimes de delictes de gènere,especialment, dones en situació de vulnerabilitat.

La nova xarxa d'oficines de la Generalitat d'assistència a les víctimes del delicte (OAVD) tindrà 21 seus i compta amb la inversió inicial d'1,1 milions d'euros amb els quals es renovaran algunes seus, es pagarà al personal i es desplegarà un sistema integral amb advocats, psicòlegs i assistents socials que garantisca els drets de les víctimes.

El naixement de la OAVD suposarà l'extinció de Favide (Fundació d'Ayuda a les Victimes de Delicte) creada pel govern del PP en el 2004, de propietat pública però gestió privada.

Segons les denuncies de l’aleshores oposició, va ser entre el 2004 i el 2015 un niu d'endollats. El seu primer gerent va ser Vicente Betoret, llavors secretari provincial del PP i la seua successora, Eva Amador, va ser diputada nacional del PP en dos legislatures, amb un sou que va arribar a ser major que el del president de la Generalitat. En aquell temps, l'oposició va denunciar que es van contractar a parents de càrrecs del PP en les oficines de Nules, Sogorb, Vila-real o la seu central de València.

 "Rescatar persones" és un dels lemes del Acord del Botànic, i es pretén que les dones o qualsevol altra persona vulnerable siguen ateses i acompanyada per l'administració des que intervé la policia fins al moment en el qual ho fan els serveis socials passant per el, quasi sempre, tortuós i repetitiu procés judicial. La Generalitat intentarà incorporar a la nova xarxa als advocats de Favide, en molts casos, professionals amb anys d'experiència amb les víctimes de delictes. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Una bona notícia que seria millor si s'ampliara a tots els partits judicials així com si s'incrementara la xarxa de PTF.
Una puntualizació: treballadors socials i no assistents socuals