L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 29 de novembre del 2016

La fiscalia arxiva la denúncia del PP contra Jordi Joan: Tot el procés

Jordi Joan promet el càrrec d'alcalde, juliol del 2015

  La fiscalia de València ha arxivat la denuncia que el PP de Tavernes, a través del PP provincial, va presentar contra l'alcalde Jordi Joan per un presumpte delicte de malversació de diners públics.

La fiscalia exculpa a l’alcalde i afirma que no hi ha res delictiu ni cap indici de delicte ni de malversació en el comportament de l’alcalde de Compromís. Cal recordar que Jordi Joan ja va dir el passat agost que era una denúncia on els fets que se li imputaven no s’adien amb la realitat del que havia passat. No obstant això, els mitjans de comunicació es van cebar amb l’alcalde de Tavernes, que mai va vore les seues explicacions reflectides en la premsa escrita i només va poder explicar els fets i els detalls a traves del seu perfil de facebook, que van recollir alguns mitjans digitals, entre ells La Cotorra.

Si el paper de la premsa escrita va ser lamentable, més lamentable va ser encara el paper de la portaveu del PP de Tavernes, Eva Palomares, convocant fins i tot una roda de premsa a València per presentar la denúncia contra l’alcalde, quan coneixia perfectament tots els fets, i que no hi havia res delictiu segons l'informe d'Intervenció.


Però para el PP de Tavernes i del PP provincial era igual. Tot valia per a ells a l’hora d’interposar per damunt de tot, i fóra com fóra, una denúncia a la fiscalia perquè l’objectiu era desviar l’atenció de la campanya de desprestigi del propi PP pels centenars de casos de corrupció a tot arreu d’Espanya i València. Es pretenia manipular l’opinió pública i voler fer creure que tots els polítics són iguals, i en el cas de Jordi Joan, posar dubtes sobre la seua gestió.

Ara la fiscalia amb l’arxivament demostra que la denuncia era falsa, i que només hi havia com objectiu atacar l’alcalde i posar en dubte la seua gestió, i alhora fer creure als ciutadans que tots els polítics són corruptes, davant els centenars de polítics del PP imputats en causes judicials.


 Mentre tant, la premsa escrita en aquells dies finals d’agost va fer un paper lamentable: fins a quatre primeres pàgines i pàgines completes a l’interior durant dies en els més importants diaris locals valencians, tot escampant la versió malintencionada del PP sobre unes fets que la fiscalia ha demostrat no eren delictius. I el més trist: a la premsa escrita mai no vam poder llegir la versió de l’alcalde, ni es van publicar els documents que ací podeu vore. La premsa va ballar al so i música que va voler el PP.

 Ara la pregunta que sura de seguida és: els mateixos mitjans faran el mateix tractament a la noticia de l’arxivament de la denuncia? Explicaran ara la versió real dels fets? 

Factura rebutjada i que mai no es va tramitar. El PP ho sabia.
  
El lamentable paper del PP de Tavernes

 El PP coneixia que la multa per excés de velocitat l'anava a pagar l'alcalde. Se li va explicar tant per Intervenció com pel mateix regidor d’Hisenda a la portaveu Eva Palomares, que a pesar d'això convoca una roda de premsa a València i després, juntament amb el PP provincial, porta a fiscalia la denuncia contra Jordi Joan nomes amb l'objectiu de desprestigiar-lo i en base a fets que estan en l'Informe d'Intervenció que ella coneix, com sap que l'Ajuntament no tramitarà perquè ha estat rebutjada la factura d'allotjament.
 
L’informe de la Intervenció del 19 d’agost és un document de quatre pàgines plens de consideracions legals en base a fonaments jurídics, on s'expliquen els fets, i amb una proposta final de resolució que en el seu primer punt diu textualment “que es done per complida l’obligació de reintegrament de pagament indegut del Sr. Jordi Juan Huguet per la multa esmentada en l’antecedent primer i la locomoció erròniament justificada, detallat en l’antecedent quart, a l’haver realitzat l’ingrés en data 18 d’agost de 2016” i per tant concloïa l’informe “que s’arxive l’expedient”. (reproduïm en fotografia la proposta de resolució)

El PP sap que l’Informe de la Intervenció municipal diu que s’han complit les obligacions per part de l’alcalde i per tant que s’arxive l’expedient. O siga Intervenció informa que no veu cap il·legalitat però van seguir endavant i porten al fiscal la denúncia perquè investigue un presumpte delicte de malversació de diners públics que saben, perquè ho diu Intervenció, que no s'ha produït. I això ho diu també la fiscalia que arxiva la denuncia.

Tot dins d'una campanya del PP que només cerca algun motiu, per anar a fiscalia, poder tindre titulars de premsa i socavar la imatge de Jordi Joan, posar en dubte la gestió municipal de l'alcalde, llevar-li mèrits al projecte de Bolomor i fer creure que tots els polítics son com ells. Això i traure titulars de premsa que desvien l'atenció als seus grans problemes judicials: Emarsa, Cas Taula, finançament irregular del PP....

Per cert, els màxims òrgans del partit provincial van exigir a Mònica Oltra un rebuig i un posicionament en contra de l’alcalde de Tavernes, ¿li demanaran ara que manifeste la seua opinió? Quines manifestacions farà ara el PP en la premsa?

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Una vegada més el PP local ha quedat amb el cul a l'aire, altra vegada ha fet el ridicul, esta Eva està fent bo a Vidal, pareixía altra cosa però no, és pitjor que Vidal. I així els va i els anirà en les urnes. El que no entenc és la postura de Simeón, una persona cabal i honrada almenys fins ara, donant suport a estos desgavells.

Anònim ha dit...

Premsa? Quina premsa?

Anònim ha dit...

ES DEURIA D´EXIGIR LA DIMISIÓ

Anònim ha dit...

El Levante ho ha publicat

Xelo ha dit...

No tot val en política. No valen mocions de censura il.legals, no valen calumnies i injuries, no val la financiació il.legal del Partit. Val el treball dia a dia, el esforçar-se per millorar la vida dels veïns encara que no siga fàcil perquè no es tenen les competències, ni els diners.