L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 13 de novembre del 2016

INFORME SOBRE ELS CAMINS TALLATS: L'Ajuntament valora denunciar per via judicial a la Confederación per falta d'actuació en les reparacions.



El govern de Compromís de Tavernes està disposat a reclamar per la via judicial a la Confederació del Xuquer la reparació dels marges del riu Vaca i dels camins del costat, afectats per clavills formats pels despreniments dels marges.

El camí de la Séquia de la Bova i del Tancat, com ja hem explicat, estan afectats per grans clavills i deteriorament per falta de manteniment dels murs que formen el marge del riu. Les reparacions corresponen a la Confederació del Xúquer, entitat que depèn de govern de Rajoy, i a pesar de les reclamacions i reunions els darrers anys amb els responsables municipals amb l’alcalde Jordi Joan al cap, no han donat cap resultat.

L’existència dels clavills suposa un greu perill per als vehicles, i arriba a tal nivell, que des de fa temps està prohibida la circulació per ells, amb la qual cosa els perjudicats són els propietaris de les terres que veuen com, en temps de la collita de la taronja, és complicat accedir als camps i arreplegar el fruit. 



Els agricultors es queixen d’una situació de la qual no és responsable l’Ajuntament perquè els danys vénen de la falta d’actuació de la Confederació. L'Ajuntament reclama la reparació dels marges del riu, perquè qualsevol actuació en els camins sense uns marges forts, és perdre el temps i diners.

Les reunions de l’alcalde amb Confederació han donat resultat negatiu: l'excusa falta de diners per a les obres. A l’última reunió l’alcalde va anar acompanyat dels tècnics municipals, amb un projecte valoratiu de les obres a executar de cost sobre els 6 milions d’euros (marges del riu, millores en caixer i els camins) que la Confederació, com aquell que diu, no va voler ni parlar-ne: no hi ha diners per això.

També el regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela, s’ha reunit amb els afectats i una proposta del regidor de fer un camí alternatiu pel costat del camí, i dins de les terres afectades, no va ser acceptada pels llauradors. 



FALTA DE MANTENIMENT: RESPONSABILITAT DE LA CONFEDERACIÓ I DEL GOVERN DE LA NACIÓ

Els marges s'han enfonsat per la falta de manteniment del riu per Confederació, i no es pot reparar la zona solsida si no s'arregla primer el marge perquè aguante el pes del camí. 
Caldrà fer un bon fonament, després reparar el camí i que els camions puguen circular de manera segura. Una actuació de 6 milions d'euros que l'Ajuntament ni té ni li correspon pagar perquè és una obra a fer en el riu, propietat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, entitat que depèn del govern de Rajoy, del PP.

L’Ajuntament en col·laboració amb la Diputació va realitzar el passat mes de novembre un estudi geològic on demostra que tot el mal es la falta de manteniment del riu.

Per tant, és totalment rebutjable i falsa les informacions que estan difonent des de mitjans afins al PP de Tavernes de que l’Ajuntament no actua com cal. Damunt tenen la cara de demanar que Tavernes pague eixos 6 milions amb els impostos dels vallers i valleres i que repare, quan no té la culpa ni li correspon. Coses dels afins al PP!



Una llàstima que les veus del PP no exigiren l’any passat i fa dos, tres anys... quan tenien un assessor en Diputació i el govern de l’Estat i de la Generalitat que Confederació ferà les obres. No van reclamar per a res les obres del riu en la Sèquia de la Bova, tampoc les obres generals del riu Vaca (valorat en 40 milions d’euros) que el govern de Rajoy va anul·lar quan anaven a adjudicar-se i va tornar els diners a Europa, perjudicant greument Tavernes i els llauradors vallers. Això ni ho recorden ni ho diuen. No els interessa parlar que el PP porta anys votant en contra d'eixes obres en el Congres de Diputats.

Els afins al PP ara només busquen exigir a l’Ajuntament obres i execucions que no li corresponen. Al pas que anem, d’ací poc demanaran que desdoble i asfalte la carretera nacional, i si no es fa li donaran la culpa a l’Ajuntament d’una actuació que depèn del Ministeri de Foment. 
 
Conclusions de l'informe de la Diputació: Desaconsella l'ús del formigó i diu ben clarament que cal millorar, refer, reforçar totes les estructures del riu Vaca, cosa de Confederació, si no es vol fer faena perduda.
 
 NO ES POT REPARAR TIRANT FORMIGÓ

Les conclusions de l’estudi geològic fet per Diputació a demanda de Compromís de Tavernes són clares. Les podeu llegir en el document que adjuntem, que és la part final de l'estudi, les conclusions: per davall del clavill del camí hi ha  terra esponjosa de les pròpies aportacions del riu. Tirar formigó dins, com alguns han proposat, és totalment contraproduent i les conseqüències podrien ser pitjor.

De tot això s’ha donat complida informació als llauradors per part de l’arquitecte municipal.
Per totes aquestes coses, tal com hem dit al principi, l’Ajuntament ha posat tota la informació en mans de serveis jurídics i un despatx d'advocats valora la possibilitat de demandar a la Confederació per la falta d’actuar en temes de la seua responsabilitat i que poder derivar amb una greu responsabilitat per la manca de seguretat, a més que la seua manca d’activitat està perjudicant els interessos de Tavernes.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

No imaginava que els clots foren tan fondos.

Anònim ha dit...

Quan és la mani?

Anònim ha dit...

Ja tarda l'ajuntament en denunciar a la CHJ sempre fent la faena els ajuntaments i ells llevanse responsabilitats. Els ajuntament ja tenen prou en pagar serveis que no els toca. Es una vergonya.

Anònim ha dit...

Llo que es una vergonya es que el PP i la seua portaveu sempre estiguen manipulan i diguen mentires, fan a la gent tonta. Menos manipular i mes fer oposició constructiva.