L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 6 de novembre del 2016

El PP dóna mala informació i inexacta en el cas de l'aigua calenta del Camp Municipal d'Esports


 
Una de les dues calderes d'aigua calenta del Camp de Futbol es va espatllar fa un temps i els tècnics arribaren a la conclusió que era millor comprar-ne una de nova que arreglar-la.

El govern de Compromís va preparar l’expedient per consignar els diners mitjançant una modificació de crèdits, aprovat per unanimitat en el primer plenari celebrat  després dels fets, el dia 3 d’octubre. Fa un mes i dos dies. Ací en la Cotorra ho vam informar. 

O no coneixen o no volen saber res del procediment administratiu 

La portaveu del PP Eva Palomares sembla ser que desconeix el procediment administratiu, i el que seria pitjor, no se n'informa.  I passa el que passa: publica notes de premsa que són un seguit d’inexactituds i de politiqueig barat, tot per fer crítiques al govern de Compromís sense cap fonament ni argument.

L’última nota de premsa és arran d’aquest fet, amb d’afirmacions que passem a enumerar.

1. La portaveu del PP afirma que no hi ha aigua calenta al Camp de Futbol i que “els usuaris fa dos mesos que estan dutxant-se amb aigua freda". 

 Això ha estat desmentit pel regidor d’Esports Josep Llacer. Tots els dies hi ha disponibilitat de 60.000 litres d’aigua calenta a 60 graus (per previndre la legionel·losis) i amb un ús racional hi ha aigua per a tots.

 2. Afirma també que la inversió de la nova caldera s'està demorant, i això genera moltes molèsties als usuaris del camp d'esports municipal. També acusa al Govern de Compromís de ser lent en solucionar els problemes dels ciutadans i de portar tard al plenari la modificació de crèdit. 

Moltes inexactituds. La portaveu del PP sembla ser que desconeix el procediment administratiu, o que usa malament la informació amb la qual cosa confon els veïns i esportistes. I ho expliquem.

Ho hem dit: els tècnics resolen que cal una caldera nova. Tal com marca la llei i el procediment administratiu es prepara una modificació de crèdit per disposar dels diners i s'ha de dur a plenari perquè s’aprove. I va ser ràpida.

El primer plenari se celebra el dia 3 d’octubre: no es porta tard al plenari, com diu, sinó en el primer plenari, i s’aprova la modificació. El mateix regidor d'Esports ho remarca "la cronologia dels fets demostra que la reacció del govern municipal amb  l'inici de l'expedient ha estat immediata".

Tal com marca la llei, l’aprovació s’envia al BOP perquè es publique, i hi ha 1 mes d’exposició publica per presentar al·legacions. Quan passa el mes, si no hi ha cap al·legació, es fa la resolució definitiva i s'envia de nou a publicar al BOP. I l’aprovament passa a ser definitiu. Ho marca la llei, és el procediment que el PP sembla desconéixer.
Resultat d'imatges de imagen josep llacer


Mínim de mes i mig per aprovar-se definitivament: Portem un mes i dos dies 

En resum: si tot va bé, i sense cap al·legació, cal un mínim de mes i mig des que ho aprova el plenari fins que es pot executar la despesa. Si el plenari es va celebrar el 3 d’octubre, cal pensar serà a partir del dilluns 21 de novembre i estem a 5 de novembre. No s’han complit encara els terminis que marca la llei i el procediment administratiu, per tant les crítiques no tenen fonament:  la portaveu sembla ser que no se n’assabenta.

I serà quan estiga aprovat definitivament,que es licite i s'execute la instal·lació, sobre la qual el regidor d’Esports ja ha confirmat que “ho tenim tot preparat perquè només entre en vigor s'instal·le la nova caldera”. 

Josep Llàcer ho ha dit ben clar: en el camp hi ha 2 calderes i precisament hi ha 2 per si una falla que sempre funcione l'altra i els usuaris continuen tenint servei d'aigua calenta. I així estan ara, i hi ha aigua calenta suficient “si es fa un ús responsable, n’hi ha per a tots”.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Si és com digueu, quina portaveu té el PP. Esta xica no s'entera de la pel·lícula.

Anònim ha dit...

Al PP la realitat no li importa. Tot ho fan igual, s'inventen o creen problemes i culpen a qui faça falta.

Anònim ha dit...

El PP te la portaveu que vol, dirà el que li convinga, mentirà , mantindrà la mentira i to en l'ànim de perjudicar qui no actúa amb culpa si no en el que te a mà.
Però no patiu, anirà ben posada a misa 12 i a la processó que e tots vegen lo bona xica que es.

Anònim ha dit...

Això de la portaveu es un cas,però no lleva per a que feu un esforç per a que la caldera nova es compre a un comerç del poble.

Anònim ha dit...

Esta dona no sap ni a on està el camp de futbol

Anònim ha dit...

Si hi ha aigua per a tots si es fa un ús responsable,però a les 20h. ja no hi ha mai aigua calenta,la regidoria té dos,problemes,ara afegit, que no gestione bé l'ús de l'aigua. I això no és culpa de qui acaba d'entrenar tard i es troba eixe panorama. Segueix sent responsabilitat dels polítics i tècnics correponents.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No serà culpa dels que entrenen tard, però si que serà culpa dels que entrenen prompte si, com es diu, deixen que els equips estiguen dos hores en la dutxa, deixant-la córrer i sense parar de rajar en el temps que s'ensabonen. Ací el que més o el que menys ha fet esport i sap el que passa. I sap que hi ha qui està mitja hora davall la dutxa deixant-la correr. Que son 60.000 litres dia a 60 graus els qui ha disponibles.
Gastar aigua no és un tema només de la regidoria, sinó dels entrenadors o responsables i dels mateixos esportistes. De tots junts. I sobre tot de conscienciació. L'estalvi d'aigua (entre altres recursos) és un problema que sembla que la societat valenciana encara no ha abordat com cal i no ens adonem, com diu la propaganda, que és un bé escàs, i més encara la calenta pel que suposa també de consum elèctric.
Damunt hi ha la cultura: com jo no ho pague! quan si que ho paga a través dels impostos, i passa en l'aigua i en tantes coses del poble.
Nosaltres estem segurs que el 99% de la gent que balafia l'aigua, en sa casa no ho fa.