L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 3 de novembre del 2016

Inauguració de l'exposició "Art contra el masclisme", primera activitat mensual contra la violència de gènere

Imatges de l'exposició

L'exposició "Art contra el masclime" s'ha inaugurat a la Casa de la Cultura en un acte que ha comptat amb la presència dels autors de les obres exposades, i que ha comptat amb el parlament de la regidora d'Igualtat i Seguretat Social, Noe Alberola, de Goretti Toledo, presidenta d'Art a la Vall, associació a la qual pertanyen els artistes expositors i la presència de regidors del govern municipal de Compromís, que han recolzat aquest acte contra la violència de gènere. 

La regidora Noe Alberola ha destacat en el parlament el conjunt d'actes organitzats des de l'Ajuntament a través de la regidoria d'Igualtat i Serveis Socials i ha explicat que les activitats al voltant de la violència de gèneres es perllongaran durant tot el més, amb un acte central el pròxim 25 i on s'espera la presència del jutge de violència de gènere dels Jutjats de Sueca, així com l'anunci d'actes per primera vegada a la platja, que se celebraran a l'escoleta.

Els artistes amb Feliu Ventura i els assistents
La regidora ha remarcat el valor de l'educació, i sobre tot la que es dona des de les pròpies famílies, com a mitjà per eradicat aquesta xacra que no disminueix a la nostra societat i que cal treballar tots, des de tots els àmbits, per fer arribar el missatge i el valor de l'educació en igualtat, sobre tot per arribar als més joves. En aquest punt ha indicat les actuacions que es duran a cap en col·laboració amb els centres de secundaria de la ciutat.
 
Noe Alberola

Noe Alberola ha remarcat la visualitat que té en la nostra societat la violència física, la derivada de la diferència física dels gèneres, però no devem tampoc oblidar la violència psicologica, que es manifesta en moltes maneres a les cases a partir de la discriminació, l'exigencia d'obediència i submissió a l'home, o les prohibicions del tipus no vull que vistes així, o no vull que uses el telèfon, etc. que, recordava, s'imposa també en un sector important de parelles joves. 

La regidora va donar les gràcies a l'associació "Art a la Vall" per la seua predisposició a participar en els actes a través de l'exposició que s'estava inaugurant i confia en comptar amb aquests artistes en pròximes edicions.

Goretti Toledo

La presidenta de l'associació, Goretti Toledo, va agrair al seu torn a la regidora que els facilitara donar-se a conéixer a través d'aquesta exposició, sobre la qual afirmava que estaven satisfets de participar-hi, i afirmava havia estat una responsabilitat el poder organitzar-la en un temps curt. La presidenta es va mostrar oberta a futures participacions.

Feliu Ventura

El cantautor de Xàtiva, Feliu Ventura, va ser l'encarregat de tancar l'acte a traves d'un recital de cançons on la temàtica principal girava al voltant de la dona. Amb un to intimista, proper i amb només la guitarra i la privilegiada veu, Ventura es va posar a la butxaca els oients, que poguérem escoltar la seu versió d'Homenatge a Teresa d'Ovidi Montllor sense oblidar les pròpies com "Ales curtes" o "adéu", entre altres.  

1 comentari:

Anònim ha dit...

El PPSOE no ha anat px no ni havia picaeta com el 9 d'octubre.