L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 14 de novembre del 2016

El nou Pativel dóna un termini de 5 anys per iniciar les obres en el Sector 17-Marenys 2A



La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha iniciat la tramitació del nou Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda de Litoral (Pativel). El pla identifica i aplica un règim de conservació activa a 6.500 hectàrees del litoral del País Valencià, per a evitar la seua deterioració i regular els usos i activitats que s’hi poden implantar.

El pla atorga un termini de cinc anys als plans urbanístics ja aprovats per l’anterior Generalitat que hagen caducat o estiguen a punt perquè planifiquen i comencen les obres. Si no ho fan, el govern valencià les amortitzarà.

Entre aquest es troba a Tavernes el denominat “Sector 17”, o siga el tram de platja que correspon a entrades com les de Magraner i Valenciano, i que popularment en l’època del boom immobiliari era el PAI conegut com a “Marenys 2A”. Allí, malgrat els anys que porta aprovat no s’ha mogut una rajola i ara hi ha un termini de cinc anys per iniciar obres.

Cal recordar que el PAI "La Vall del Mar" ja va ser rebutjat en el 2008 pel govern de la Generalitat del PP i quan a Tavernes governava també el govern del PP de Manolo Vidal, en base a ser un projecte insostenible i contravenir diverses lleis. El rebuig de la Generalitat va ja 8 anys va tancar la porta a la macrourbanització.

 


Les principals línies del pla es van presentar dimecres després d'un any de redacció i se sotmetran a participació i consulta pública durant els dos pròxims mesos. El règim de conservació activa del Pativel s'aplica en la franja de 1.000 metres del litoral a partir de la ribera del mar, amb el principal objectiu de “contribuir a qualificar el litoral no edificat, l'espai ja construït i l'oferta turística i recreativa del territori”.

El Pativel s'ha elaborat d'acord als principis de protecció i manteniment de l'activitat econòmica i amb la intenció de no limitar els desenvolupaments amb caràcter general perquè en eixa franja de 1.000 metres queden  6.700 hectàrees de sòls urbanitzables.


Aquesta reserva permetrà satisfer les demandes d'habitatge i activitats econòmiques per a molts anys dins dels paràmetres marcats per l'Estratègia Territorial del País Valencià, d'acord als criteris de desenvolupament urbà i territorial sostenible que són vinculants.
Via Verda Vinaròs-Pilar de la Foradada.

Entre les novetats que preveu el pla es va avançar la creació de la Via Verda del Litoral, un itinerari per a mobilitat no motoritzada que discorrerà entre Vinaròs i Pilar de la Foradada, el traçat detallat de la qual es donarà a conèixer pròximament, amb la intenció que es convertisca en eix articulador de tots els espais de valor ambiental i cultural de la nostra costa.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No crec que estiga iniciat abans de 5 anys.