L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 27 de novembre del 2016

El Consell obre expedient a Carrefour i Alcampo per descomptes agressius en preus de la taronja


La Generalitat ha obert expedient a Carrefour i Alcampo pels seus agressius descomptes en el preu de la taronja. L'expedient s'instrueix des de la Direcció general de Comerç, que lidera Natxo Costa, després de la denúncia formulada per la Unió de Llauradors i Ramaders que informa de descomptes en cítrics de fins al 43% en el preu del quilo o el regal de 4 quilos de taronges per compres superiors a determinats imports.

La Unió de Llauradors indica que les dues grans superfícies podrien estar vulnerant la Llei de la Cadena Alimentària, perquè ofereixen preus que suposen que l'agricultor venga la producció per sota dels costos de producció.

Carrefour regala entre el 18 i el 27 de novembre pel Black Friday quatre quilos de taronges per compres superiors a 40 euros i  Alcampo ven 5 quilos de taronges a 1,99 euros (0,40 €/kg) i un quilo de mandarines a 0,59 euros el quilo.

La Direcció general de Comerç i Consum ha iniciat un expedient per a estudiar els fets i s'ha posat en contacte amb la Conselleria d'Agricultura per a traslladar el problema i coordinar accions futures.