L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 28 de novembre del 2016

Educació adjudica 6,2 milions a les ajudes a escoles de música, dansa i associacions musicals amb escoles d’educands


La Conselleria d’Educació ha convocat les subvencions per al sosteniment de les escoles de música, escoles d’educands, escoles de dansa o escoles de música i dansa que imparteixen ensenyament no reglat amb un import total de 6.284.282 euros.

Educació vol seguir millorant la qualitat dels serveis educatius artístics i musicals, donada la importància pedagògica i sociocultural que la música i la dansa tenen en el sistema educatiu valencià, i per a això dóna suport a la tasca de corporacions locals i altres entitats que ofereixen als ciutadans un ensenyament de qualitat i el més propera possible al seu lloc de residència.

A través d’aquestes ajudes, la Generalitat contribueix a mantenir i impulsar la tradició musical valenciana, així com a promoure la col·laboració institucional en la docència musical a fi de garantir aquest tipus d’ensenyaments tan arrelats al territori valencià.

Modalitats convocades

La Conselleria va convocar tres modalitats de subvencions per a la promoció de la música i la dansa. Les subvencions dirigides a escoles de dansa és de 100.000 euros, dels quals el 60% es destinarà a escoles de titularitat municipal i el restant 40% a escoles privades sense ànim de lucre.  A la convocatòria s’han presentat 3 escoles de dansa de les comarques d’Alacant, 1 escola de les de Castelló i 3 de les de València.

Pel que fa a les subvencions destinades a escoles de música i escoles de música i dansa preveuen un import de 6.035.409 euros que es concediran tenint en compte criteris com la quantitat de professorat o d’alumnat matriculat en el centre.

En aquesta modalitat, s’han presentat un total de 323 entitats, sent 78 entitats de les comarques d’Alacant, 43 a les de Castelló i 202 a les de València. De totes, 17 entitats són de titularitat municipal.

Així mateix, respecte a les subvencions a les societats musicals valencianes la quantitat és de 148.873 euros, amb l’objectiu d’impulsar un canvi d’aquestes escoles perquè es convertisquen en escoles de música. Per províncies, del total de 47 societats musicals amb escoles d’educands presentades, 11 entitats pertanyen a Alacant, 14 a Castelló i 22 a València.