L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 14 de novembre del 2016

A poc a poc, i pagant deutes de darrere, es liquida l’antiga RTVV (Canal 9)


El govern de la Generalitat (PSOE-Compromís) està fent front als deutes de l’apagada de RTVV duta a cap pel PP fa una anys. Aquella mort de Canal 9, que alguns mitjans qualifiquen de “mort assistida” perquè va fent-se a poc a poc, fa que  quatre anys després  el govern actual de la Generalitat haja de contemplar en els pressupostos del pròxim 2017 la quantitat de 11,7 milions per a despeses pendents, abans de la seua desaparició total.

Són situacions, la de RTVV, que ens recorden  el cas de Tavernes: uns governs van demanar els préstecs, per exemple el de 9 milions en la passada legislatura, i ara el govern de Compromís els està pagant des de fa cinc anys, i això comporta poca liquiditat per escometre projectes per al poble. Sort que ja ha rebaixat el deute de 20 milions als actuals 10 milions d'euros i les coses comencen a canviar després d'aquests cinc anys d'esforços.

En el cas que ara parlem, no se sap què tardarà a liquidar  RTVV, però sembla que ja va per a poc de temps. El pressupost del 2016 ja van contemplar 42 milions per a liquidar l'empresa i, amb els de enguany, sumen prop de 54 milions el cost total, quasi els mateixos que constarà obrir-la.

La Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC), la nova RTVV, té consignada una partida de 55 milions a l'espera que es cree el nou ens. El pressupost quan es pose en marxa dependrà de Presidència i servirà per a “posar en ús el servei públic, iniciar la recuperació del sector audivisual i la modernització dels recursos i equips”, que després de tres anys s'han quedat obsolets.