L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 20 d’octubre del 2016

Un nou torpede a la línia de flotació del PP: un nou pressumpte cas de corrupció

Alfredo Castelló. ¿Seran els presumptes contractes irregulars els que mostra?
Tots els dies tenim alguna noticia o cas nou de corrupció o presumpta corrupció en el PP. Si ahir era l'expresident de la Generalitat Olivas, ara avui tenim l'exalcalde de Sagunt i diputat a Corts i els regidors del seu partits. Suma i segueix.

I és que ahir mateix tenia lloc una nova operació policial, ara a l'Ajuntament de Sagunt, fa tremolar el PP valencià. Ahir agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Financera (Udef) de la Policia Nacional van registrar les dependències municipals i altres dos edificis administratius a la recerca de documents corresponents al període 2008-2014. En aqueixos anys l'alcalde de la ciutat era  Alfredo Castelló, del PP, actualment diputat autonòmic.

La denominada "operació Flotador" investiga suposats delictes de suborn i prevaricació i es va iniciar a l'agost de 2015 arran d'una denúncia interposada per la Fiscalia de València després de les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes. S'estudia els suposats contractes arreglats durant les legislatures de 2007-2011 i 2011-2014, períodes en els quals va ser alcalde Alfredo Castelló.



El jutjat investiga a l'exalcalde i a onze regidors i exregidors del PP i a sis empreses  beneficiàries de les adjudicacions presumptament irregulars. Les investigacions, declarades secretes, se centren en el fraccionament de contractes per a adjudicar determinats serveis a sis mercantils, eludint la Llei de Contractes del Sector Públic.

S'investiga també si s'arreglaren contractes i es van adjudicar treballs sense el corresponent expedient administratiu, vulnerant amb açò els principis de transparència, lliure concurrència i competència efectiva que regeixen la contractació pública.

Els investigadors han demanat documentació en les àrees de secretaria general, patrimoni i contractació, urbanisme, activitats, medi ambient, així com en la societat Aigües de Sagunt i en les seus d'altres quatre empreses.