L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 21 d’octubre del 2016

Un nou cas de possible corrupció afecta el PP valencià

Alfredo Castelló, del PP



El PP valencià torna a ser actualitat: La policia ha acudit a l'ajuntament de Sagunt a efectuar un registre dins d'una recerca per prevaricació i suborn que afecta a la gestió de l’exalcalde del municipi, Alfredo Castelló, del PP i a 11 regidors i exregidors també del PP. 
Castelló, un dels més importants col·laboradors de la presidenta popular Isabel Bonig, va deixar l'alcaldia en 2014 després de set anys i va passar a ser diputat autonòmic en les Corts Valencianes.

El Jutjat d'Instrucció número 4 de Sagunt investiga els suposats contractes irregulars entre els anys 2007 i 2014, dins de la denominada "Operació flotador" amb sis empreses "beneficiàries de les adjudicacions presumptament irregulars" segons ha informat el TSJ valencià. Aquestes empreses també han estat registrades.


La investigació va partir d'una denúncia de la Fiscalia de València després que les presumptes irregularitats foren detectades pel Tribunal de Comptes. Son fraccionaments de contractes per a adjudicar a dit serveis a les sis empreses investigades, eludint l'aplicació de la Llei de Contractes del Sector Públic. Altres contractes es van adjudicar sense expedient administratiu. Les beneficiàries haurien pagat a canvi suborns. Les actuacions romanen sota secret de sumari. 
Els registres han afectat a tres dependències municipals de Sagunt i a la seu de l'empresa Aigües de Sagunt, entitat de capital mixt amb Aigües de València. Els agents també han acudit a l'oficina central d'Aigües de València en la capital per a requerir informació sobre la societat mixta de Sagunt, en la qual el Consistori té el 51% de les accions. L'operatiu s'ha completat amb el registre d'altres quatre empreses. L'objectiu, ha assenyalat el Tribunal Superior valencià és "assegurar proves amb la intervenció d'expedients i contractes sota sospita". 

EL TSJ ha explicat que el registre no afecta a la gestió de l'actual govern municipal, que desenvolupa Compromís amb Josep Fernández com a alcalde, sinó a l'etapa del Partit Popular.