L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 15 d’octubre del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Todos los días un plátano, por lo menos


Això deia una propaganda de televisió de promoció del plàtan de Canàries, propaganda molt celebrada en altres temps, i que sembla el mandra que s’ha pres el PP de Tavernes: quasi tots els dies nota de premsa. Siga com siga, de la manera com siga, per tal de fer crítica del govern municipal, hi haja o no hi haja motiu, i usant els mètodes o mitjans que siga, fins i tot el faltar a la veritat. 

És un continu degoteig, enredar, manipular, distorsionar la realitat. Avui li ha arribat el torn de la crítica a una bona notícia protagonitzada pel govern de Jordi Joan: aconseguir per a Tavernes la cessió gratuïta de la plata baixa de l’antiga Cambra Agrària. 

Si recordem la història, l’any 1996 es van liquidar las Cambres Agràries, i la Generalitat cedia a l’Ajuntament la propietat de la primera, segona i tercera planta de l’edifici, però mantenia la propietat de la planta baixa. 

Durant anys i anys va haver moltes exigències dels llauradors a l’Ajuntament perquè reclamara la propietat de la planta baixa per dedicar a usos agrícoles. Del 1996 fins al 2011 van passar 15 anys de governs del PP a la Generalitat i a Tavernes, i ni es van complir les exigències dels llauradors ni es va va aconseguir la cessió del local per a Tavernes. Les peticions dels agricultors vallers, com se sol dir, se les van passar “pel forro”. 

Ens imaginem el cabreig del PP per aquest nou èxit de Compromís. Podem entendre que el grau de frustració en el PP siga total ara mateix en vore com ells no fóren capaços i ho ha aconseguit Compromís. Sabem que els deixa sense arguments davant els llauradors si volen justificar perquè ells no ho aconseguiren i ho tenien tot a la mà: govern a la Generalitat i a Tavernes. Però tot això no justifica l'ús demagògic del tema.

“Todos los días un plátano” com dèiem al titular, transmutable en el mandra del PP a tots els dies a enredrar amb notes de premsa. I ja ho veieu, avui, només a l’endemà d’anunciar-se la bona nova per a Tavernes, i segur que sense preguntar l’estat de la cessió, ja s’ha despenjat amb la nota de premsa. I com no en lloc de reconéixer els beneficis per a Tavernes de la gestió del govern de Jordi Joan, es desvia l’atenció i es posa sobre la taula un fals problema. 

Senyors del PP: Ningú no pot donar allò que no és seu. És un principi elemental del dret de la propietat. I l’Ajuntament no podia donar a ninguna entitat la planta baixa perquè no era seua, només podia usar-la. I això ho sabia ACUDE des del moment que se’ls va deixar el local, i que la situació podia canviar: el mateix alcalde ho ha recordat avui en la premsa quan diu que l’entitat sabia que eixe moment arribaria. 

Si no estem mal informats, quan ACUDE comença a usar el local sap tota la informació, coneixia que hi havia gestions des de la passada legislatura, la del 2011 al 2015, per aconseguir-ne la cessió per a Tavernes. ACUDE sabia que l’ús del local podia ser per a molts o per a pocs anys. 

Si el PP hagués preguntat estem segurs que hauria rebut tota la informació del govern de Compromís. I s’hauria estalviat amollar en nota de premsa que “la entidad no sabia que tenía que abandonar el local ni tampoco dónde se ubicaran” i això es fals. L’entitat sabia de les gestions i sabia el que podia passar si, tal com era previsible, la cessió era finalista, és a dir, només per a usos agrícoles, que al cap i a la fi va ser l’objectiu de la construcció. 

L’alcalde Jordi Joan, davant la demagògia evident de l’acció del PP ha enviat un missatge tranquil·litzador a l’associació. I nosaltres recordem que el procés de cessió comença ara i ACUDE igual que ja porta un temps gaudint del local, estem segurs que encara en gaudirà uns quants anys més. I una cosa important, també estem segurs com ha dit avui l’alcalde en premsa “que estén tranquilos porque hay tiempo para encontrar una sede hasta que se decida el uso”. 

I més encara perquè coneixem el tarannà de Tavernes i de l’Ajuntament, perquè sabem que som un poble solidari demostrat en mil actuacions, com en el local d’ADISVA. Per tant, que estiga tranquil el PP i que es dedique a coses més profitoses per a Tavernes, que ja fa anys que no li en veiem cap. I sobre tot que estiga tranquil ACUDE que sap que sempre ha tingut el recolzament del govern de Compromís.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Efectívament, Acude ho sabia que era temporal i que el local era de la Generalitat