L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 29 d’octubre del 2016

L'Associació de Veïns homenatgea a comerços locals centenaris en el "Dia dels Veïns"



Dalt, els homenatjats i familiars. Davall, aspecte de la sala  

L’Associació de Veïns La Valldigna ha celebrat avui el “Dia del veí” que ha servit per homenatjar un conjunt de comerços locals amb més de 100 anys d’activitat. Aquests comerços són, en la seua denominació actual, “Mollaro Modes”, “Teixits Vicente Pérez” i “Ferreteria Industrial Grau” i “Ferreteria El Siglo”. L’acte ha resultat molt emotiu per als gestors actuals dels comerços i familiars, i ha comptat amb una ampla presència de representants de la societat vallera, i de veïns i membres de l’associació. 
 
Els parlaments els ha obert la presidenta Maria Lluïsa Grau, que ha fet una anàlisi i explicació del comerç de proximitat i el que representa per a localitats com la nostra, lloant i agraïnt la tasca desenvolupa per aquests comerços que arriben al centenari de l’existència com arriba la nostra ciutat que complirà aviat els seus primers anys. 
 
Parlaments de la presidenta i l'alcalde
La presidenta de l’associació ha remarcat la necessitat que els vallers i valleres ens adonem que el comerç de la nostra ciutat ens ofereix un conjunt d’avantatges respecte a altres i ha subratllat l’evolució d’aquest comerç adaptant-se als temps actuals.
 
L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha fet una semblança històrica de com seria el Tavernes del principi del segle XX, per passar a recordar alguns fets històrics dels comerços homenatjats, que han servit per a fer un sentit record i homenatges a les dones d’aquestes empreses perquè havien estat elles amb el sacrifici i esforç el que havien pogut tirar endavant l’empresa, cas de Matilde Company, vídua de Vicente Pérez, o de Consuelo Bohigues, iniciadora de Molloro Modes o les dones de la “Ferreteria el Siglo” amb la seua constant atenció i consells a la clientela, que encara continua ara. 
 
 
Lliurament de plaques als homenatjats
 
L’alcalde va centrar una part del parlament en l’arrelament d’aquests comerços a Tavernes, i com havien estat uns comerços “nostres”, que s’han caracteritzat per l’ajut als veïns des de la familiaritat en el tracte, l’atenció directa als clients i el consells, en allò que deia que “aquests comerços tenen l’ànima d’ací, de Tavernes, per haver viscut i crescut entre nosaltres”. 
 
Per últim va remarcar l’aposta de l’Ajuntament i del govern local pel comerç local, plasmant en moltes iniciatives entre les quals destacava la posada en funcionament del Viver d’Empreses amb tasca assessora i orientadora en la creació de projectes empresarials, la formació a traves dels programes i xerrades del Cicle d’Economia i Territori a Tavernes, o els convenis firmats amb l’Associació de Comerciants i l’Associació de Venedors del Mercat, així com la posada en marxa de campanyes de conscienciació de les compres a Tavernes, sobre tot els Nadals. 

Actuació de L'Ajunt de la Bota
 
Després s’ha llegit una menuda història de cada comerç, acabada la qual era cridat a l’escenari on ha rebut una placa commemorativa. Els representants de la Ferreteria Industrial Grau i Ferreteria el Siglo han fet un parlament explicant coses de la historia de l’empresa i agraïnt en nom de tots aquest homenatge.
 
 El grup local “L’Ajunt de la Bota” ha posat la nota musical a l’acte amb la interpretació d’algunes de les seues cançons populars de Tavernes cas de la que dona el nom al grup, “Els ous de Pasqua”, “Els panxuts” o Pepe Tono” per citar-ne algunes.
 
Cantant l'Himne a Tavernes i una imatge del vi d'honor
 
“L’Himne a Tavernes” cantat pels assistents ha posat fi a l’acte, després del qual s’ha oferit un vi d’honor al vestíbul de la Casa de la Cultura.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Va ser tot molt bonico i molt emocionant i eixa regidora del partit popular que sempre va diguent per ahi que si el alcalde esta o no esta en el poble a nit no la vam vore per ningun lloc. Això es un despreci molt gran a tots els veins i la seua associació i tambe als comerços del poble. Igual no li pareixen del seu gust els veins i les coses que fem l'asociacio
Diu que si Jordi esta fora i viu fora i a totes les coses del poble va i ella que esta aci en el poble no va a res.

Anònim ha dit...

No tindria Politaxi que la portara?