L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 8 d’octubre del 2016

L'Associació de Juristes Valencians agraeix a Tavernes el suport al dret civil valencià



Fotografia: València Plaza
Els partits polítics valencians, i representants dels més de 140 municipis que han recolzat el manifest en mocions a les localitats, van assistir ahir al costat de consellers, secretaris autonòmics i el president de les Corts, a un acte que vol fer visible la demanda impulsada per l’Associació de Juristes Valencians: la defensa del dret civil valencià.

 L’acte es va desenvolupar al centre cultural Bancaixa, amb una sala plena de gom a gom, i on el regidor Josep Llácer va acudir en representació de l’Ajuntament de Tavernes, un dels ajuntaments que ha aprovat la moció, i va rebre el document de l’associació que reconeix i agraeix el suport donat pel nostre municipi.

 L’Associació té una vida de tres anys i amb eixe temps ha dut a cap una iniciativa en defensa del dret civil valencià en forma de mocions enviades a tots els ajuntaments del país i en contra de les dues sentències del Tribunal Constitucional contra la Llei d’Unions de Fet i contra la de Règim Econòmic Matrimonial Valencià. Recordem que el govern del PP de Mariano Rajoy va recórrer al TC aquestes lleis valencianes, a pesar que la darrer reforma de l’Estatut reconeix el dret de les Corts Valencianes a legislar sobre el nostre dret civil foral.

 Juan Añó, membre de l’Associació de Juristes Valencians, argumentava que som una comunitat històrica – ho reconeix la pròpia constitució - tenim una llengua pròpia i malgrat això el govern de Madrid no ens reconeix gaudir del nostre dret com a altres comunitats històriques i va presentar recurs al TC.

 El president de l’Associació, José Ramón Chirivella, va fer un discurs amb molt de recordatoris històrics i fonamentacions legals i va apel·lar a la unió del nostre poble valencià perquè el govern del PP de Rajoy considere equiparar-nos a la resta de comunitats històriques.

El president de les Corts, Enric Morera, remarcava la voluntat majoritària de tots els parlaments per aprofundir en la reivindicació històrica del dret civil valencià i en més competències així com en una millora del finançament.

Ací teniu més informació per si desconeixeu la problemàtica: 

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2016/06/tio-canya-tio-canya-no-tens-les-claus.html 

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2016/06/el-29-de-juny-del-1707-es-va-promulgar.html