L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 12 d’octubre del 2016

Jordi Joan defensa els interessos de la ciutat i per això l'empresa de la gasolinera el denuncia a Fiscalia.

L'alcalde informa als veïns que defensarà els interessos de la ciutat i dels veïns.

La Fiscalia, segons publica avui Las Provincias, hauria admès a tràmit la denuncia que la empresa interessada a muntar una gasolinera a Tavernes ha interposat contra l’alcalde, Jordi Joan, por un suposat cas de prevaricació.
L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, indica que està al costat dels veïns, està defensant els interessos dels veïns i de Tavernes, que l’actuació de l’Ajuntament ve motivada per un informe de Carreteres que desaconsella instal·lar la benzinera. L’alcalde afirma que l’Ajuntament no ha tingut cap actuació arbitrària i recorda que la Direcció General de Carreteres de la Generalitat es la propietària de la carretera i qui va emetre l’informe d’inconveniència de la instal·lació. No hi ha cap resolució dictada injustament: s'han seguit els criteris municipals i l'informe de la Generalitat. Per tant eixa denúncia considera que no tindrà cap efecte perquè totes les decisions s’han pres en base a informes tècnics.
A partir d’ara la Fiscalia demanarà l’expedient de la gasolinera a l’Ajuntament per tal de decidir si observa o no indicis de que s’haja pogut alguna irregularitat per banda de l’alcaldia. El diari afirma que el fiscal ha admès la denúncia, però a hores d’ara l’alcalde diu que no ha rebut cap notificació de res. De tota manera, cal saber també que la Fiscalia no pot investigar l’alcalde donada la seua condició d’aforat per ser diputat a Corts Valencianes, i si vist l’expedient de l’Ajuntament no sol·licita l’arxivació de les diligències per considerar algun indici d’irregularitat haurà de remetre el cas al TSJ, que haurà novament d’estudiar el cas i manifestar-se.
Al respecte, nosaltres pensem que Jordi Joan ha complit la seua obligació que té com a alcalde de defensar  els interessos dels vallers en general,  i en particular els veïns de les rodalies que poden veure’s afectat per la instal·lació.
Lloc on es pretén instal·lar la gasolinera
 Els documents que disposa l’empresa
L'empresa, tal com ací vam informar temps arrere, al·lega que l'Ajuntament ha procedit de manera irregular a denegar-los la llicència d’obres. Si que es cert que disposen del document de compatibilitat d'activitats i la llicència ambiental, però com sempre hem dit ací a La Cotorra i també ho recorda l’alcalde en el diari, estava condicionada a la adequació d’accessos a l’estació de serveis.
Sobre els documents-llicències que disposa l’empresa cal saber i tindre ben clar que el document de Comptabilitat Urbanística no és cap acceptació ni vistiplau de l’Ajuntament al funcionament de la gasolinera, sinó un acte administratiu on s'informa: a) que el lloc d’ubicació de la gasolinera és en sòl urbà b) per estar en sol urbà seria compatible amb els usos que contempla la Llei del Sòl i per tant el PGOU de Tavernes, aprovat en el 2004 només amb els vots del PP, i que es basa en eixa llei. 

 L’informe en contra de Carreteres
Però això no és prou i a l’empresa li cal el permís d’obres de les instal·lacions per poder començar l’activitat. Per obtindre’l,  l’empresa ha de complir un conjunt de condicions i requisits, sobre tot quan a seguretat vial i trànsit. I ací cal recordar que Carreteres de la Generalitat ha informat desfavorablement la instal·lació de la gasolinera en l’Avinguda de Germanies, 98,  amb l'argument de la gran densitat de trànsit que suporta la comarcal CV-50 i l’increment de perillositat per a vehicles i vianants que suposen els entrades i eixides de la gasolinera.
L’informe del Cap de Servei Territorial indica que la travessera de la comarcal CV-50 per Tavernes suporta la xifra de 15.000 vehicles al dia, cosa que provocaria col·lapses en els moviments d’entrada i eixida cap a la carretera des de la instal·lació. El document afirma que ara no hi ha cap possibilitat d’executar la variant a la ciutat de Tavernes, que no és preveu cap millora a mitjan termini de la greu situació actual que te el nostre poble i per tant “no podem admetre un nou problema de trànsit a la ja col·lapsada carretera".

L'informa assenyala també que el promotor ha d'obtenir el permís de la Generalitat per a poder iniciar el servei de la gasolinera.
En base a eixe informe, l’Ajuntament va demanar a l’empresa de la benzinera que aportés una autorització de Carreteres de la Generalitat i així atorgar la llicència d’obras que cal per a començar a construir la instal·lació.


Carreteres afirma que per ara no hi ha solució al problema de trànsit per Tavernes i no és convenient la gasolinera en eixe lloc.
 La defensa dels interessos del poble
La defensa dels interessos del veïnat i de Tavernes ha dut a l’alcalde, Jordi Joan, i de rebot pot ser també que afecte també alguns regidors de Compromís, a enfrontar-se a aquesta denuncia de l’empresa, nomes per fer allò que ha de fer un representant del poble: defensar els seus interessos sempre dins del marc legal com ara s’ha fet.
La defensa dels interessos del veïnat que veiem ara contrasta amb altres situacions viscudes a Tavernes, quan el govern de torn es va posar a favor de l’empresa i vam haver de patir la instal·lació d’una línia d’alta tensió aèria en contra de la voluntat de tot Tavernes. Altres pobles veïns van vore com els respectius Ajuntaments lluitaven contra l’empresa elèctrica i aconseguien un traçat més beneficiós soterrat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Dura lex, sed lex

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament.
I audietur et altera pars.
Per tant ja vorem la decisió final, i com ha dit l'alcalde, sempre s'ha actuat d'acord amb els informes dels tècnics i l'informe de la mateixa Generalitat.